Hava Durumu

"Parti bölgeye daha çok vakit ayırmalı"

Kurukcu tarafından Kılıçdaroğlu'na sunulan dosyada, "Bölge halkı AKP'den bıkmış, HDP'yi de bir çözüm olarak görmüyor. CHP ve HDP'nin yakınlaşmasını istiyor" denilerek, partinin bölgeye daha sık heyet göndermesi talep edildi...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Parti bölgeye daha çok vakit ayırmalı"

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van'ın sorunlarına ilişkin bir dosya hazırlayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, sundu. Kılıçdaroğlu ile görüşen Kurukçu, yapılacak bazı projeler için CHP liderini Van'a davet etti.

Dosyada Van'ın işsizlik oranı en yüksek olan illerden biri olduğu belirtilerek şu değerlendirmelerde bulunuldu: "Yoğun işsizlik yoksulluğu da beraberinde getirmiştir. Yoksul mahallelerde gıda, yetersiz beslenme sorunu yaşanmaktadır. İl genelinde esnaf ve işletmelerin ortalama yüzde 80'i işyerlerini kapatmıştır. Geri kalan yüzde 20'lik kısım ise halkın zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere açık olan market ve eczanelerdir. Yoksulluğun çoğalması insanları terör örgütünün kucağına itmektedir."

'Ciddi arayış var'

"Van'da HDP ve AKP'nin ciddi bir üstünlüğü bulunmaktadır" denilen dosyada "Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere HDP'li belediyelerin tamamına kayyum atandığı için halkta siyasi iradenin sandığa yansımadığı ifadesi yaygındır. Yapılacak yerel seçimlerde de bu iradeye ipotek konulacağı tahmin edildiğinden ciddi bir arayış söz konusudur. Hatta 'Bu durumu CHP'den başka çözebilecek bir iradenin olmadığı' da açıkça ifade edilmektedir. CHP'ye oy vermeleri sağlanmalıdır. Bölgedeki insanlar AKP'den bıkmışlardır, HDP'yi de bir çözüm olarak görmemektedirler. Bölgedeki insanlar CHP ve HDP'nin yakınlaşmasını istemektedir. Kanaatimce bunun olabilmesi için partimizin Doğu ve Güneydoğu'ya daha fazla vakit ayırması gerekmekte, Ege ve Marmara bölgesindeki yurttaşlara da bunun önemli bir sorun olduğu, herkesin terör örgütü sempatizanı olmadığı uygun bir dille anlatılabilmelidir" ifadelerine yer verildi.

Bölge insanının ilgi ve desteğe ihtiyacı olduğu vurgulanan dosyada şunlar kaydedildi: "Partimizin Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu merkezli çalışmalara ağırlık vermesi, bu bölge insanının çok beklediği bir davranıştır. Ekonomik kriz ve işsizlikten yıllardır etkilenen Doğu insanı ilgi ve şefkate muhtaçtır. Kürt sorununu doğru tespit eden ancak bunu bölge halkına yeterince hissettirmeyen partimiz, daha sık bölgeye heyet göndermelidir. Partimizde geliştirilen politikaların bölge insanına daha sık anlatılması gerekir."

'Halkla iç içe olun'

Kılıçdaroğlu ise görüşmede Kurukcu'ya şu tavsiye ve talimatı verdi: "Sahada, halkla iç içe olun. Sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında çalışın. Heyetler geldiği zaman bizim partilimizin olmadığı yerlere götürün. İlle de bir CHP'linin kahvesine,, evine götürmeyin. Bizi eleştirecek insanların evine götürün. Bizi eleştirsinler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.