Hava Durumu

Parti düzenleyenler için 'dedektif' aranıyor

Yılda 13 milyondan fazla yabancı turisti konuk eden, İbiza, Mayorka, Palma gibi dünyaca ünlü turistik kentleri olan Balear Adaları, İbiza'da salgın önlemleri kapsamında yasak olmasına rağmen parti düzenlenmesine 'dedektifli' önlem alma arayışına geçti

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2021 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2021 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Parti düzenleyenler için 'dedektif' aranıyor

İspanya'nın doğusundaki Balear Adalarının özerk hükümetinde İbiza adasında salgın önlemleri kapsamında yasak olmasına rağmen düzenlenen partilere katılıp polise bildirmek suretiyle görev yapacak 'yabancı dedektif' aranıyor.

İspanyol yetkililer, turistlerin gözde mekanlarından İbiza'da virüsün yayılmasının önüne geçmek için bir 'dedektif kadrosu' kuracak. Bu ekipteki kişiler 30'lu 40'lı yaşlarda ve yabancı olacak.

Eğlence hayatıyla ünlü adada gece kulüpleri kapalı olsa da, sadece dış mekanda etkinlik düzenleyebilenler açık. Restoran ve barlarda buluşmak isteyenler için ise kişi sınırlanması var. Evlerde 01:00 ile 06:00 arasında kalabalık gruplar halinde buluşmak da yasak ve 'yasadışı parti' düzenleyenlere 600 bin euroya (5,93 milyon lira) kadar ceza veriliyor. Ancak son günlerde vakalarda artış var. Yetkililer bunu yasak olmasına rağmen düzenlenen partilere bağlıyor.

OCAK AYINDA GETİRİLEN 'SARHOŞ TURİST' ÖNLEMLERİ

Balear Adalarının özerk hükümetinin çıkardığı kanun hükmündeki kararnamede, bazı plaj ve açık alanlarda turistlerin alkol alarak sarhoş olmalarını önlemek için tesisten çıkarılma ve 60 bin euroya kadar para cezası içeren yeni kurallar getirildi.

Bölgede özellikle genç turistlerin toplanma alanı olan Palma plajı, Magaluf ve West End de Sant Antoni'de açık alanda alkol tüketimi yasaklanırken, "iki içki alana bir içki bedava", "happy hours" olarak bilinen ucuz içki satışı saatleri ve içki fiyatlarının ucuz olduğu tekne turları gibi promosyonların yasaklanması öngörülüyor.

Yerel yönetimde görevli Mariano Juan, partilerin toplum sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu belirterek partilerin çoğunun sosyal medya üzerinden haberleşilmek kaydıyla evlerde veya bazı turistik mekanlarda düzenlendiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.