Hava Durumu

Paşinyan istifa etmeyeceğini açıkladı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya ve Azerbaycan liderleriyle yaptığı Karabağ Anlaşması kapsamında yenilgiyi kabul etti ve bölgeden çıkacaklarını bildirdi. Bu anlaşma ülkede iç karışıklığa yol açarken, Paşinyan vatan haini ilan edildi ve istifa etmesi istendi. Ermenistan başbakanı yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paşinyan istifa etmeyeceğini açıkladı

Ermenistan 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini vururken, Azerbaycan kendisini savunmaya geçti ve Erivan yönetimine ağır bir yenilgi yaşattı.

PAŞİNYAN YENİLGİYİ KABUL EDEREK ANLAŞMA İMZALADI

Yaklaşık olarak 250 yerleşim yeri Ermenistan işgalinden kurtarılırken, Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'nın da işgalden kurtarılması Erivan'ın elini kolunu bağladı. Rusya ve Azerbaycan liderleri ile görüşen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Dağlık Karabağ'da yenilgiyi kabul etti ve bölgeden çıkacağına dair anlaşma imzaladı.

VATAN HAİNİ İLAN EDİLİP İSTİFASI İSTENDİ

Bu anlaşma Ermenistan'da iç karışıklığa neden oldu. Paşinyan aleyhine başlatılan protestolarda, başbakan vatan haini ilan edildi ve istifa etmesi istendi.

İSTİFA ETMEYECEĞİNİ DUYURDU

Paşinyan yaptığı son açıklamada görevinin başında olduğunu bildirerek istifa etmeyeceğini duyurdu.

"YÜZLERCE ERMENİ ASKERİ KAYIP"

Öte yandan Paşinyan bölgeden çekilen Ermeni askerleriyle ilgili de bir iddiada bulundu. Paşinyan yaptığı açıklamada yüzlerce Ermeni askerinin kayıp olduğunu öne sürdü. Azerbaycan tarafından konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmezken, Paşinyan'ın daha önce de olduğu gibi yalana sığınmış olabileceği düşünülüyor.

RUSYA'YI SAVAŞA ÇEKMEK İÇİN YALAN ATMIŞTI

Azerbaycan karşısında başarısız olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın sınırlarına saldırdığı yalanını kullanarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yardım istemişti. Putin ise saldırı yalanına inanmayarak, saldırı olduğu takdirde yardıma gelebileceklerini bildirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.