Hava Durumu

Pastırma sıcakları ne zaman başlayacak? 2021 pastırma sıcakları...

Havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte pastırma sıcakları araştırmalarının ne zaman olacağı araştırılmaya başlandı. Sonbaharın ilk zamanlarında sıcaklıkların son kez arttığı zaman olarak beklenen pastırma sıcakları özellikle tatil fırsatını değerlendirmek isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki beklenen pastırma sıcakları ne zaman başlayacak 2021? Pastırma sıcakları nedir, hangi ay olur? İşte pastırma sıcakları ile ilgili merak edilen detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pastırma sıcakları ne zaman başlayacak? 2021 pastırma sıcakları...

Eylül ayının gelişi ve sıcaklıkların düşmesi ile birlikte gözler havanın yeniden ısınacağı pastırma sıcaklarına çevrildi. Sonbaharda sıcaklığın kışa girmeden son kez hissedildiği pastırma sıcakları 2021 ne zaman başlayacak? İşte pastırma sıcaklarına dair ayrıntılı bilgiler...

Pastırma sıcakları nedir?

Pastırma yazı, kutuplardan gelen alçak bir soğuk hava kütlesinin hareketsizleşerek sıcak bir yüksek basınç merkezi oluşturması sonucu ortaya çıkar. Bu merkezin özelliği, istikrarlı bir katmanlaşma yaratan önemli sıcaklık değişimleridir. Havanın dikey hareketi engellenir ve alçaklarda yoğunlaşan duman, toz vb havanın puslu olmasına yol açar.

Gece ve gündüz arası sıcaklıkların birbirine yakın ve sıcak olması sebebi ile; pastırmanın en ideal şekilde kuruması bu donemde olur. Dünyanın pek çok yerinde yaşanan bu dönem Almanya'da "kocakarı yazı", İsveç'te "Azize Birgitta yazı", Amerika Birleşik Devletleri'nde "Yerli yazı" (Indian summer) gibi adlar alır.

Pastırma sıcakları ne zaman, hangi ay?

Pastırma sıcakları, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılır. Bazı yıllar birkaç kez yaşanır, bazen de hiç görülmez. Genellikle birkaç gün ya da bir hafta kadar sürer. Gündüzler güneşli, hafif rüzgarlı ve puslu, geceler serin geçer; yağış olmamakla birlikte geceleri don görülebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.