Hava Durumu

Patrikhane'de tarihi buluşma

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2012 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2012 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Patrikhane'de tarihi buluşma
Mehmet Görmez, Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne geldikten sonra patriklik binasının ikinci katındaki asansör kapısında, Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından karşılandı.

Basına kapalı 1 saat 45 dakika süren ziyaret, Diyanet TV'den canlı yayınlandı.
Ziyaretin sonunda Görmez ile Bartholomeos birbirlerine hediye sundu.
Görmez, Bartholomeos'a tespih hediye ederken, Bartholomeos da cebinden çıkardığı kendi tespihini Görmez'e verdi.
Ayrıca, günün anısına Bartholomeos üzerinde ''Allah'' yazan bir hat ve gümüş tepsi, Görmez de 3 dinde aynı anlama gelen ayetin bulunduğu bir pano hediye etti.

Atina'da cami
Görmez, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye'de yaşayan gayrimüslim vatandaşlarımızı ülkemizin asli bir unsuru olarak görüyoruz" dedi.
Bu kadar zengin tarihe sahip bir ülkenin din adamlarını yetiştirmek için başka ülkelere muhtaç olmasının, bu ülkenin tarihine, kültürüne, medeniyetine ve büyüklüğüne hiç yakışmadığının altını çizen Görmez, ziyaretini haber aldıktan sonra Batı Trakya'daki soydaşların kendisini ''faks yağmuruna'' tuttuğunu kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu konuları da Patrik Bartholomeos ile konuştuğunu, Atina'da bir cami yapılması konusunu paylaştıklarını ifade etti.

Ruhban Okulu
Fener Rum Patriği Bartholomeos da Ruhban Okulu'nun tekrar açılması konusuna hükümetin müspet yaklaştığını, öyle inanmak istediklerini belirterek, ''Müteaddit defalar bize umut verildi. Maalesef bugüne kadar okulun tekrar açılması gerçekleştirilmedi. Fakat biz her zaman ümitli olmaya devam edeceğiz'' dedi.
Bartholomeos, altyapı konusunda hazır olduklarını ifade ederek, ''İzin bugün çıkarsa biz okulu yarın faaliyete geçirebiliriz'' diye konuştu.

Aya Yorgi Kilisesi'ne ziyaret
Görmez ile Fener Rum Patriği Bartholomeos yaptıkları açıklamaların ardından patrikhane bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'ni de gezdiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.