Hava Durumu

Pazarda kaba üsluba 'tezgah kapama' cezası

Ankara'da Altındağ Belediyesi, üslup konusunda gereken kurallara uymayan pazar esnafına, süreli veya süresiz olarak tezgâh kapama cezası veriyor. 2019 yılında ilçede 20 tezgâh kapatıldığı belirtilirken, pazar esnafı ve vatandaşlar bu uygulamadan memnun olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pazarda kaba üsluba 'tezgah kapama' cezası

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için zabıta ekipleri tarafından denetimler sıklaştırıldı. Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine çalışma başlatan zabıta ekipleri, kurallara uymayan pazarcılara cezai işlem uyguladı. Bu kapsamda 2019 yılında; kılık, kıyafet ve vatandaşa karşı olan üslup konusunda kurallara uymayan 20 pazarcıya süreli veya süresiz olacak tezgâh kapama cezası verildi.

Pazar esnafı Erol Kaymaz, uygulamadan memnun olduğunu belirterek, "Müşteriye karşı üslup ne kadar uygun olursa o kadar talep olur. Müşteriye kaba davranılırsa müşteri pazara gelmez. Zaten çoğu üsluba uyuyor" dedi.

Esnaf Sinan Yıldız ise, "Gereken budur zaten. Haksızlık, saygısızlık yapan kim olursa olsun cezasını çekmesi lazım. Daha önce bizimi pazarda da 1 hafta süreyle bazı tezgâhlar kapatıldı" diye konuştu. Vatandaşlar ise belediyenin iyi bir tutum sergilediğini belirterek, genel olarak pazar esnafının üslubundan memnun olduklarını ifade etti.

'PAZARLARDA DİSİPLİNİ SAĞLIYORUZ'

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, vatandaşların pazarlarda güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapmalarını önemsediklerini ifade ederek, "Cezacı bir belediye değiliz, ancak pazarlarda disiplin sağlayabilmek için tezgâh kapatma cezası uyguluyoruz. Bu cezaların başında alışveriş yapan vatandaşlara yönelik kaba bir dil kullanılması geliyor. Genellikle uyarıyoruz, eğer sorun devam ederse tezgâh kapatıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.