Hava Durumu

Perinçek, cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusunu yaptı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusu yaptığı söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Perinçek, cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusunu yaptı

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, saat 11.00'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gelerek 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurusunda bulundu. Daha sonra kameraların karşısına geçen Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkanı olarak adaylık başvurusunu yaptığı söyledi. Türkiye'nin önünde zorlukların olduğunu belirten Perinçek, "Bu zorluklardan korkmuyoruz, yılmıyoruz. Bu korkuları yenecek, ülkemizi üretim ekonomisine, barışa, huzura kavuşturacak birikimimiz var. 'Ermeni soykırımı' yalanını bütün dünyaya karşı ortadan kaldırdık, yerlebir ettik. Bu büyük bir miras. Aynı şekilde Silivri duvarını yıktık. Cumhurbaşkanlığı adaylığına başvururken Silivri zindanlarının duvarlarını yıkmış, milletin gücüyle bir partinin Genel Başkanı olarak başvuruyorum. TSK'yı o zindandan çıkardık, Vatan Partisi'ni o zindandan çıkardık. Böylece Türkiye'nin vatan bütünlüğünü sağlayacağı, terörü ortadan kaldıracağı koşulları oluşturduk. 15-16 Temmuz gecesi Vatan Partisi ekranlara çıktı ve gümbür gümbür oradan 'bu darbe Amerikancı bir darbedir', 'bu darbe FETÖ'nün darbesidir', 'TSK, bu darbede yoktur' ve 'TSK, Türk milletiyle birlikte bu darbeyi ezecektir, Vatan Partisi görevinin başındadır' mesajını verdik" diye konuştu.

"ŞU ANDA ELİMİZDE 90 BİN DİLEKÇE VAR"

Türkiye'yi yönetmeye hazır olduklarını ifade eden Perinçek, önlerinde zorluklar olduğunu ancak kendilerinde de bu zorlukları yenecek birikimin bulunduğunu kaydetti. Perinçek, bir basın mensubunun, "Bundan sonraki süreçte 100 bin imza toplayabileceğinizi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:

"Biz 100 bin kişiyi Silivri duvarının önüne yığmışız. O 100 bin insanı ilçe seçim kurullarına mı getiremeyeceğiz? Yurttaşlarımız, cumhurbaşkanlığı adaylığına Doğu Perinçek'i önermek için 9 Mayıs'a kadar imzaya gelecekler. Şu anda elimizde 90 bin adet dilekçe var. Daha zamanı gelmeden Vatan Partimize müracaat etmiş 90 bin üzerinde vatandaşımızın Doğu Perinçek'i cumhurbaşkanı adayı gösteren dilekçe var. Şu ana kadar dilekçe vermemiş vatandaşlarımızı da seferber ediyoruz. İlçe seçim kurullarında imzaların toplanması günü bittiği zaman 100 bini aşan imzayla Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı adayı olacaktır. Ama biz cumhurbaşkanı olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.