Hava Durumu

Peru'da koronavirüs haberlerini takip eden 20 gazeteci hayatını kaybetti

Latin Amerika'da, Brezilya'nın ardından en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü Peru'da, salgına ilişkin haberleri takip eden ve genellikle koruyucu ekipmanları olmayan medya çalışanları arasından en az 20 kişinin virüs nedeniyle öldüğü açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Peru'da koronavirüs haberlerini takip eden 20 gazeteci hayatını kaybetti

Guardian'ın haberine göre, Peru'da, salgına ilişkin haberleri takip eden muhabir, foto muhabiri ve kameraman en az 20 kişi Kovid-19'a yenik düştü.

Peru Ulusal Gazeteciler Derneği (ANP) Genel Sekreteri Zuliana Lainez, "Bu salgın, Peru'daki gazetecilerin çalışma koşullarını daha zor hale getirdi" açıklamasını yaptı.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren gazetecilerin yaklaşık yarısının görevi başında virüse yakalandığını belirten Lainez, bu kişilerden büyük çoğunluğunun serbest çalışan olduğunu söyledi.

Lainez, medya şirketlerinin, özellikle haber yapan personeline kişisel koruyucu ekipman sağlama konusunda yasal ve ahlaki yükümlülükleri olduğunu ifade etti.

ANP'ye göre, söz konusu gazetecilerden 6'sı Iquitos şehrinde, 4'ü başkent Lima'da ve diğerleri Kovid-19'un en yaygın görüldüğü ülkenin kuzey kıyı kesimlerinde hayatını kaybetti.

Virüse yakalanan onlarca gazetecinin ise iyileştiği belirtildi.

Dünyada 127 gazeteci virüs nedeniyle öldü

Şimdiye kadar Ekvador'da 12, Brezilya'da 8, Nikaragua'da 1 gazetecinin Kovid-19 nedeniyle öldüğü aktarıldı.

Press Emblem Campaign (PEC), mart ayının başından bu yana 31 ülkede en az 127 gazetecinin yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Peru'da bugüne kadar 170 bin 39 kişide yeni tip koronavirüse rastlanırken, virüs nedeniyle 4 bin 634 kişi öldü, virüse yakalan 68 bin 507 kişi iyileşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.