Hava Durumu

Peskov'dan Tataristan'ın 'cumhurbaşkanı' sıfatından vazgeçmemesiyle ilgili açıklama

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin en tepedeki ismine 'cumhurbaşkanı' sıfatı verilmesini iptal eden yasa tasarısı Tataristan Devlet Şurası'ndan geçmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, karara saygı duyduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2021 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2021 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Peskov'dan Tataristan'ın 'cumhurbaşkanı' sıfatından vazgeçmemesiyle ilgili açıklama

Tataristan Cumhuriyet Devlet Şurası, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'dan gönderilen, 'bölgenin en üst düzey yöneticisinin sıfatının kullanımı' ile ilgili federal düzeydeki yasa tasarısını kabul etmedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bu hukuki olarak kesinleşmiş bir karar değil, belgeyle ilgili görüşmelerde dikkate alınacak bir görüş" dedi.

Rusya'nın her idari biriminin görüşüne kesinlikle saygı duyduklarının altını çizen Peskov, yasa tasarısıyla ilgili çalışma sırasında farklı görüşlerin dile getirildiğini ve hepsinin dikkate alınacağını belirtti.

Şu anda Tataristan, Rusya'da 'cumhurbaşkanı' ('prezident') sıfatının kullanıldığı tek bölge durumunda. Bu durum, Tataristan Anayasası ile federal yasalar arasında çelişkiler yaratıyor. Rusya Federasyonu'na bağlı diğer bölgelerde 'lider' ('glava') sıfatı kullanılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.