Hava Durumu

Pfizer/BionTech ve Moderna'dan korona aşılara mutasyon testi

Dünya genelinde İngiltere'deki koronavirüsü mutasyonu nedeniyle endişeye sürüklenirken, Pfizer/ BioNTech ve Moderna geliştirdikleri aşıların mutasyona uğramış hali üzerindeki etkisini test ettiği belirtildi. İki firma da testlerin başarılı geçtiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pfizer/BionTech ve Moderna'dan korona aşılara mutasyon testi

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğrayarak yüzde 70'e kadar daha bulaşıcı olabileceği açıklanan yeni türü, dünya genelinde panik dalgası yarattı. Pfizer/ BioNTech ve ABD'li ilaç firması Moderna'nın geliştirdikleri aşıların mutasyona uğramış hali üzerindeki etkisini test ettiği belirtildi.

Almanya'nın Mainz kentindeki BioNTech isimli biyoteknoloji firmasında koronavirüsüne karşı aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, kullanılmaya başlanan aşının virüsün mutasyona uğramış haline karşı da son derece etkin olduğunu söyledi.Uğur Şahin, aşıyı 20 kadar virüs varyasyonu üzerinde denediklerini belirterek aşının İngiltere'de ortaya çıkan yeni tür koronavirüsü üzerinde de etkili olacağına inandıklarını söyledi.

MODERNA: YENİ VARYANTLARA KARŞI KORUYUCU OLMASINI BEKLİYORUZ

Moderna tarafından yapılan açıklamada, "Bugüne kadarki verilere dayanarak, Moderna aşısının İngiltere'de yakın zamanda tanımlanan varyantlara karşı koruyucu olmasını bekliyoruz; bu beklentiyi doğrulamak için önümüzdeki haftalarda ek testler gerçekleştireceğiz" ifadesi yer aldı. Her iki şirket de aşılarının virüsün diğer varyasyonlarına karşı işe yaradığını söyledi. Bazı uzmanlar bu mutasyonun öneminden emin olmadıklarını belirtirken, Kanada da dahil olmak üzere birçok ülke, İngiltere'den gelen yolculara kısıtlamalar getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.