Hava Durumu

Pişirmeden önce asla yıkamamanız gereken 4 gıda

Mutfakta birçok gıdayı pişirmeden yemek yapmaya başlamayız ancak bu 4 ürüne kesinlikle su değmemeli! Kir ve bakteriden arındırmak isterken yemeklerin tadını mahvetmeyin. İşte kesinlikle yıkamamanız gereken 4 gıda.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pişirmeden önce asla yıkamamanız gereken 4 gıda

Mutfakta bu 4 gıdayı yıkıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Yiyecekleri kir ve bakteriden arındırayım derken hiç bilmeden daha farklı hastalıklara neden olabilirsiniz.

KIRMIZI ET

Yıkanmaması gereken gıdaların başında gelir. Yıkanan ette lezzet kaybı oluşur. Bunun yanı sıra yıkama esnasında farkında olmadan etrafa bakteri yayabilirsiniz.

MANTAR

Tıpkı kırmızı ette olduğu gibi tat kaybı sorunu meydana gelir. Eğer illa ki yıkamak istiyorsanız, nemli temiz bir bezle mantarları silebilirsiniz.

KÜMES HAYVANLARI VE BALIK

Tavukları yıkayarak bakteri ve kirden kurtulamazsanız. Lavaboda yıkanan çiğ tavuk, bakterilerin etrafa yayılmasına neden olabilir. Tavuktaki patojeni ortadan kaldırmak için iyi bir şekilde pişirmeniz yeterli olacaktır.

MAKARNA

Makarnayı haşladıktan sonra suyun altına tutmayın. Yıkanan makarnada nişasta azalır ve bunun sonucunda hazırladığınız sos, makarna ile bütünleşmez. Lezzetli bir makarna yapmak istiyorsanız yıkama işleminden vazgeçin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.