Mutfakta birçok gıdayı pişirmeden yemek yapmaya başlamayız ancak bu 4 ürüne kesinlikle su değmemeli! Kir ve bakteriden arındırmak isterken yemeklerin tadını mahvetmeyin. İşte kesinlikle yıkamamanız gereken 4 gıda.
Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mutfakta bu 4 gıdayı yıkıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Yiyecekleri kir ve bakteriden arındırayım derken hiç bilmeden daha farklı hastalıklara neden olabilirsiniz.
KIRMIZI ET
Yıkanmaması gereken gıdaların başında gelir. Yıkanan ette lezzet kaybı oluşur. Bunun yanı sıra yıkama esnasında farkında olmadan etrafa bakteri yayabilirsiniz.
MANTAR
Tıpkı kırmızı ette olduğu gibi tat kaybı sorunu meydana gelir. Eğer illa ki yıkamak istiyorsanız, nemli temiz bir bezle mantarları silebilirsiniz.
KÜMES HAYVANLARI VE BALIK
Tavukları yıkayarak bakteri ve kirden kurtulamazsanız. Lavaboda yıkanan çiğ tavuk, bakterilerin etrafa yayılmasına neden olabilir. Tavuktaki patojeni ortadan kaldırmak için iyi bir şekilde pişirmeniz yeterli olacaktır.
MAKARNA
Makarnayı haşladıktan sonra suyun altına tutmayın. Yıkanan makarnada nişasta azalır ve bunun sonucunda hazırladığınız sos, makarna ile bütünleşmez. Lezzetli bir makarna yapmak istiyorsanız yıkama işleminden vazgeçin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Pişirmeden önce asla yıkamamanız gereken 4 gıda
Mutfakta birçok gıdayı pişirmeden yemek yapmaya başlamayız ancak bu 4 ürüne kesinlikle su değmemeli! Kir ve bakteriden arındırmak isterken yemeklerin tadını mahvetmeyin. İşte kesinlikle yıkamamanız gereken 4 gıda.
Mutfakta bu 4 gıdayı yıkıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Yiyecekleri kir ve bakteriden arındırayım derken hiç bilmeden daha farklı hastalıklara neden olabilirsiniz.
KIRMIZI ET
Yıkanmaması gereken gıdaların başında gelir. Yıkanan ette lezzet kaybı oluşur. Bunun yanı sıra yıkama esnasında farkında olmadan etrafa bakteri yayabilirsiniz.
MANTAR
Tıpkı kırmızı ette olduğu gibi tat kaybı sorunu meydana gelir. Eğer illa ki yıkamak istiyorsanız, nemli temiz bir bezle mantarları silebilirsiniz.
KÜMES HAYVANLARI VE BALIK
Tavukları yıkayarak bakteri ve kirden kurtulamazsanız. Lavaboda yıkanan çiğ tavuk, bakterilerin etrafa yayılmasına neden olabilir. Tavuktaki patojeni ortadan kaldırmak için iyi bir şekilde pişirmeniz yeterli olacaktır.
MAKARNA
Makarnayı haşladıktan sonra suyun altına tutmayın. Yıkanan makarnada nişasta azalır ve bunun sonucunda hazırladığınız sos, makarna ile bütünleşmez. Lezzetli bir makarna yapmak istiyorsanız yıkama işleminden vazgeçin.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR