Hava Durumu

Piyasalarda Fed ve Omicron şoku! Düşüş sert oldu

Kripto para piyasalarında deprem yaşanırken altın fiyatlarında da hafif satışlar görüldü. Dar banda sıkışan altın 1800 dolar seviyesinin altına geriledi. Kripto paralarda ise kayıplar yüzde 20'yi aştı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Piyasalarda Fed ve Omicron şoku! Düşüş sert oldu

Altın fiyatları haftayı baskı altında tamamladı. Koronavirüsün Omicron varyantı ve Fed'in yüksek enflasyonla başa çıkmak için faiz artırımı silahını daha erkene çekebilme ihtimali Altın fiyatlarına olan talebi düşürdü.

Ons altın fiyatları haftaya 1791 dolardan başlangıç yaptı. Haftalık bazda en yüksek seviye Salı günü görüldü ve 1808 dolar oldu. Ons altın haftayı 1783 dolar seviyesinden kapadı. Böylece haftalık bazda kayıp yüzde 1 oldu.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Dolardaki artışın etkisi gram altının fiyatını yükseltiyor. Kurlardaki hareketlilik ons altından bağımsız olarak gram altını güçlü kılıyor. Haftaya 712.5 liradan başlayan Gram Altın Çarşamba günü tarihi yüksek seviyesi olan 793.4 liraya yükseldi. Haftayı 786.5 liradan kapayan gram altın böylece haftalık bazda yüzde 10 primle tamamlamış oldu.

KRİPTO PARALARDA SERT KAYIP

Kripto Para piyasalarında da Omicron varyantı ve Fed'in faiz artırımı ihtimali düşüş getiriyor. Bir süredir ayı piyasasında olan kripto paralarda satışlar daha da derinleşti. Lider kripto para birimlerine paralel olarak altcoinler de sert kayıplar yaşadı.

BITCOIN YÜZDE 34'ÜN ÜZERİNDE DÜŞTÜ

Bitcoin 69 bin dolar olan tarihi zirvesinden 45 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Böylece kısa sürede yüzde 34'ün üzerine kayıp yaşamış oldu ve ayı piyasasında olduğunu da kanıtladı. Bitcoin şu sıralar yüzde 4'e yakın primle 49 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.