Hava Durumu

Piyasalarda Suriye gerginliği

Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan İMKB ve tahvil-bono piyasası bu haftaya Suriye ile yaşanan gerginlik gündemiyle başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Piyasalarda Suriye gerginliği
Geçtiğimiz hafta piyasalar yoğun siyasi ve politik gündem ve verilerin etkisiyle dalgalı hareket etti.

Yurt içinde Moody's'in Türkiye'nin tahvil notlarını yükselterek 'yatırım yapılabilir' seviyesinin bir basamak altına getirmesi piyasalara yabancı ilgisinin artmasını sağladığı görüldü. İMKB'de ve tahvil-bono piyasasında görülen güçlü alımlar için analistler Türkiye'nin notunun 'yatırım yapılabilir' seviyeye yükselmesi ihtimalinin fiyatlandığını düşünüyorlar.

Bugüne gelindiğinde cuma öğleden sonra Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ile başlayan gerginliğin hafta sonunda tırmanması, Türkiye'nin Suriye'ye konuyla ilgili nota vermesi ve NATO konseyini toplantıya çağırmasının piyasalarda tedirginliğe neden olacağı belirtiliyor. Nitekim açılış itibariyle bankalararası piyasada dolar alış kotasyonları önceki kapanışa göre yüzde 0,42 oranında yükselişle 1,8220 seviyelerinde bulunuyor.

Bu hafta perşembe günü Brüksel'de toplanacak AB liderler zirvesi öncesi ve sonrasında liderlerin yapacağı açıklamaların uluslararası piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağı kaydediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.