Hava Durumu

PKK kurulduğundan bugüne yapılan en uzun operasyon!

Komando birlikleri, Şırnak Beytüşşebap'taki Kato Dağı bölgesinde PKK'nın kuruluşundan bu yana düzenlenen en uzun süreli kırsal operasyonun 38. gününde. Örgüte büyük darbe vurulan operasyonda yine ilk kez bu kadar fazla silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK kurulduğundan bugüne yapılan en uzun operasyon!

Türkiye'de PKK'nın kuruluşundan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin, Türkiye sınırları içerisindeki kırsal alanda en uzun süreli operasyonu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı bölgesinde 38'inci gününde sürüyor.

Teröristlerin öldürülerek kamp, sığınak ve mağaralarının kullanılamaz hale getirilmesi amacıyla 19 Nisan tarihinde başlatılan ve binlerce eğitimli komandonun katıldığı operasyonlar kapsamında ilk kez bu kadar fazla silah ve mühimmat ele geçirildi.

Mayıs ayı sonu olmasına karşın örgüte karşı, eksi 10 derece soğuklarda mücadele eden komandolar, geceleri dağda konaklıyor, gündüz saatlerinde ise kaçmaya çalışan PKK'lıların izini sürüyor.

Örgütün önemli geçiş güzergahlarından biri olan ve çok sayıda kamp, sığınak ve mağarasının bulunduğu Kato Dağı'nda, binlerce eğitimli komando, özel harekat polisi ve bölgeyi çok iyi bilen güvenlik korucularının katıldığı operasyon 38'inci gününde sürüyor.

Zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı, operasyon kapsamında onlarca PKK'lı etkisiz hale getirilirken, örgüt içerisinde faaliyet yürüten bir çok PKK'lı da kendiliğinden teslim oldu. Kato Dağı eteklerinde komandoların yaptığı operasyonlar sırasında, bulunan kamp, sığınak ve mağaralar kullanılmaz hale getirilirken, buralarda çok sayıda ağır silah ve mühimmatlar da bulundu.

Silah ve mühimmatlara el konulurken, bulunan yaşam maddeleri ise bulundukları yerde imha ediliyor. Yine operasyonlar kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla onlarca kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanlardan bir kişi önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

PKK'lılara karşı, aynı şartlarda mücadele eden komandolar, zorlu doğa şartlarına rağmen hareket kabiliyeti yüksek bir şekilde operasyonlarını sürdürüyor. Geceleri güvenli bölgelerde konuşlanan birlikler, gündüz saatlerinde ise kaçmaya çalışan PKK'lıların izini sürüyor.

Sık sık asker değişimi yapılan Kato Dağı'nda, helikopterlerle geceleri sevkiyat yapıyor. Kato Dağı'ndaki stratejik noktalarda hakimiyet sağlayan komandolar, örgütün çok sayıda ağır silah, patlayıcı ve çok sayıda mühimmatını ele geçirdi. Örgütün lojistik kanallarını da kesen komandolar, kaçmaya çalışan silahlı PKK'lıları etkisiz hale getirmek amacıyla yeni stratejileri uyguluyor.

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir-komutasında devam eden operasyon kapsamında şimdiye kadar doçka, sözde komutan düzeyindeki PKK'lıların kullandığı M-16, bixi, uçaksavar, kaleşnikof, Zagros, taşınabilir havan ve RPG-7, çeşitli markalardaki taşınabilen hafif roket ve bu silahlara ait mühimmat, örgütsel döküman, tıbbi malzeme, elekronik cihat, el yapımı patlayıca ve patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, yaşam malzemeleri ve giysiler ele geçirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.