Hava Durumu

PKK telsizinden büyük itiraf... 'Hepimizi zor günler bekliyor'

Kandil’in “Göktürk” paniği telsize takıldı... Telsiz konuşmalarında PKK'lı teröristler, birbirlerini uyararak, 'Hepimizi zor günler bekliyor.' diye konuştukları belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK telsizinden büyük itiraf... 'Hepimizi zor günler bekliyor'
Kandil'in, Türkiye'deki PKK'nın sözde 5 saha sorumlusuyla yaptığı telsiz konuşmasında panik ve korku içinde olduğu ortaya çıktı. Deşifre olan telsiz konuşmalarında teröristlerin, "İnsansız kanatlar hepinizi kuş gibi avlıyor. 10 yılda vermediğimiz zayiatı son 1 yılda verdik. Şimdi bir de o fırlatılan (Göktürk-1) çıktı" dediği öğrenildi.

SÖZDE SORUMLULARLA KONUŞUYOR

Kandil'in Türkiye sınırları içinde bulunan ve sözde Botan (Siirt, Şırnak ve Mardin), Dersim (Tunceli, Sivas, Erzincan ve Karadeniz Bölgesi), Orta Saha (Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, muş ve Elazığ, Bitlis), Zagros (Ağrı, Van ve Hakkâri) ve Akdeniz (Hatay-Osmaniye-Adıyaman- Kahramanmaraş) olarak adlandırdığı grup sorumlularıyla yaptığı konuşma deşifre oldu. 

Kandil'in 'Roj' telsiz koduyla çağrı yaparak yapılan o konuşma:

Roj: (Kandil) sırayla Munzur- Toros -Zagros-Garzan-Zinar-Cudi- Zaza ve Serhat kodlarına çağrı yapıyor. Bu kodları kullanan teröristler sırayla: Bu yoldayım (Kanaldayım) diyerek cevap veriyor.

UZAYA FIRLATMIŞLAR

Roj: Başkanlık, Zagros- Botan-Zagros Dersim ve Cudi sahalarında verilen kayıpların neredeyse tamamı kanatsız araçlara ( İHA'lar ve Bayraktar), hevallerin (Arkadaşların) sorumluluğunun bilinçsiz ve plansız şekilde hareketlerinden dolayı kendilerini deşifre etme hatalarından olduğunu belirlemiştir. Son 1 yılda kaybettiğimiz heval sayısı bu sahalarda son 10 yılda kaybettiklerimizden daha fazla sayıda olduğunu gösteriyor.
 
Roj: Başkanlık özellikle bu konuda adeta bir kuş gibi avlanan hevallerin kaybından sorumlu olanlar, sizlerin cezalandıracağını bildirir. Düşman bu kanatsızlara şimdi bir de uzaya fırlattığını eklemiştir. Hepimizi çok daha zor günlerin beklediğinin farkında mısınız. Kış uykusuna erken mi yattınız?

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda; saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü PKK üyesi 5 terörist ölü ele geçirildi. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ise ihbar üzerine Nusaybin karayolu Galericiler Sitesi yakınlarında operasyon düzenleyen polis, bomba yüklü bir Otomobil ele geçirdi. İpek Yolu'na 200 metre mesafede bulunan otomobil, kontrollü olarak patlatıldı.

'KÖYLÜLERE GÜVENMEYİN'

Mardin'de güvenlik güçlerinin vatandaş desteğiyle yürüttüğü operasyonlarla ağır darbe alan PKK'lı teröristlerin, "Köylülere güvenmeyin" uyarısı telsiz konuşmalarında yer aldı. Mardin'de bir yılda öldürülen terörist sayısı 600'ü aştı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.