Hava Durumu

PKK'ya dev darbe

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'ya yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'ya dev darbe
Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, bu sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt başta olmak üzere bazı ilçelerde operasyon düzenledi. Bölücü terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olarak bilinen KCK'nın gençlik kanadına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda en az 20 örgüt yanlısı şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Polisin önceden belirlediği adreslere gerçekleştirdiği baskınlarda gözaltına alınan PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DYGM üyesi oldukları ileri sürülen yaklaşık 20 zanlı, önce Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolüne çıkarıldı. Şüpheliler, yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi üzerindeki yerleşkesine sevk edildi.

Emniyette sorguya alınan şüpheliler, mahalle komiteleri oluşturarak yasadışı gösteri faaliyetlerinde bulunmak, sabotaj ve araç kundaklama ile molotoflu saldırı türü eylem hazırlığı yapmakla suçlanıyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.