Hava Durumu

PlayStation 5 ile Xbox Series X'e büyük şok!

Dünyanın en büyük video oyun fuarlarından birisi olan Tokyo Game Show, 1996 yılından beri faaliyet gösteriyor. 23 yıllık bu serüven, Tokyo Game Show 2020 etkinliği için alınan bir karar yüzünden sekteye uğrayabilir.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2020 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PlayStation 5 ile Xbox Series X'e büyük şok!

Tokyo Game Show 2020 etkinliği için üzücü haber geldi

Computer Entertainment Supplier's Association ve Nikkei Business Publications, Inc. tarafından düzenlenen bu etkinlik, 22 Ağustos 1996 tarihinde oyuncuların hayatına girdi. Bilindiği üzere TGS etkinlikleri, Japonya'nın Chiba kentinde düzenleniyor.

Teknoloji adına şimdiye kadar düzenlenen en büyük etkinliklerden birisi olan CES 2020 (Tüketici Elektroniği Fuarı), COVID-19 salgınından etkilenmedi. Maalesef birçok büyük organizasyonun Corona virüsü yüzünden iptal edildiğine şahit olduk.

Dünyanın dört bir yanındaki etkinliklerin iptal edilmesi, hem teknoloji alanını hem de oyun dünyasını olumsuz bir şekilde etkiliyor. TGS etkinliklerini düzenleyen firmalar, salgına karşı bir önlem almaya karar verdi. Peki o karar ne?

Küresel koşullar göz önüne alındığında mantıklı bir karar olan iptal kararı, TGS 2020 etkinliği için de geçerli oldu. Bu bağlamda 24 Eylül 2020 - 27 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen video oyun fuarı, ne yazık ki ziyaretçilere kapılarını kapattı.

Bu karar, TGS tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçecek. Zira daha önce böyle bir iptal kararı ile sekteye uğramayan popüler oyun fuarı, 2020 Tokyo Olimpiyatları ile aynı kaderi paylaşıyor. İki etkinlik de kendisini sevenleri üzdü.

Henüz önüne geçilemeyen COVID-19 salgını, geleceği öngörülemez kılıyor. Bu etkinlikte PlayStation 5 ile Xbox Series X'in yer alması bekleniyordu. Yeni nesil konsolların piyasaya sürülmeden önce burada yer alması, onlar için büyük bir fırsat olacaktı.

Computer Entertainment Supplier's Association ve Nikkei Business Publications, Inc. tarafından alınan bu karar hakkında henüz başka bir bilgi mevcut değil. Birçok şirket, bu etkinliğin çevrim içi bir şekilde düzenleneceğine inanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.