Hava Durumu

Pokemon kartlarına paha biçilemiyor! 3 milyon TL'ye...

Bir dönem Türkiye'de de yayınlanan Pokemon bu yıl 25. yılını kutluyor. Pokemon kartlarına olan ilgi tavan yapmış durumda. İlk günkü gibi saklanmış olan kartlara 3 milyon TL'ye varan fiyatlar biçiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pokemon kartlarına paha biçilemiyor! 3 milyon TL'ye...

Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi bulunan ve bir dönem Türkiye'de de yayınlanan Pokemon efsanesi bu yıl 25. yılını kutluyor. Video oyunlarından çizgi filmlerine, oyuncaklarından tasolarına kadar pek çok ürüne ilham veren Pokemon dünyası, son dönemde koleksiyon kartlarıyla gündemde.

3 milyon TL fiyat biçilen en pahalı Kangaskhan kartı.

Daily Mail'in haberine göre Pokemon kartlarına olan ilgili son beş yılda katlanarak arttı. Çocukluk döneminin nostaljisini yaşatmak isteyen pek çok kişi kartlara rağbet gösteriyor. 25. yıl dolayısıyla bu ilgi tavan yapmış durumda.

Clefairy kartı 300 bin TL.

E-ticaret sitesi eBay üzerinde yapılan incelemelere bakıldığında kusursuz biçimde ilk günkü şartlarında saklanan kartlar koleksiyonerler için bir servet değeri de taşıyor. Binlerce sterline satılan kartlar arasında en pahalı olanı 1998 yılına ait bir 'Kangaskhan' kartı. Söz konusu kartın değeri 300 bin sterlin (3 milyon TL) olarak görünüyor.

Charizard kartı 460 bin TL.

Daily Mail'e konuşan kart koleksiyoncusu Jacob Flood, "Çocukluğumdam beri Pokemon'a büyük ilgi duyuyorum. Son beş yılda biriktirebilir eşyalara olan talep inanılmaz arttı. Pokemon'un 25. yılında çok iyi korunmuş kartları bulmak çok zor ve değerli. Yıllar geçtikçe bunlar daha da tarihi olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.