Hava Durumu

Polis atamalarında ilk durdurma kararı çıktı

İstanbul Emniyeti'ndeki polis müdürleri atamalarında ilk yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İdare mahkemesi, Hakkı Akçal hakkındaki atama kararını durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2014 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2014 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis atamalarında ilk durdurma kararı çıktı

17 Aralık operasyonu sonrası onlarca polis müdürü görevden alınmıştı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü  Hakkı Akçal da görevden alınanlar arasındaydı. Akçal'la ilgili ikinci atama Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne gönderilmesiyle oldu. Akçal, avukatı aracılığıyla "yürütmeyi durdurma" talebiyle İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme verdiği kararında,  "Davalı idarelerin savunması ve ara kararı cevabı alındıktan ya da kanuni savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçtikten sonra yeniden bir karar verilinceye kadar (davacının branşı itibariyle gördüğü -kritik- kamu hizmetinin yürütülmesinde ortaya çıkabilecek aksaklık ve arızalar göz önüne alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte görülen) dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir" dedi.

TOPLAM SAYI 6 BİN 500’Ü GEÇTİ

Türkiye'nin birçom ilinde emniyet içi atamalar devam ediyor. Dün de Ankara, İstanbul ve İzmir emniyetinde görevli 800’ün üzerinde şube müdürü, emniyet amiri, başkomiser ve polis memurunun görev yeri değişti. Böylece 17 Aralık sonrası yeri değiştirilen polis sayısı 6 bin 500’ü geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.