Hava Durumu

Polis göçmenlere ateş açtı!

Belçika'da 2 yaşında bir göçmen çocuğun polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından, bu kez Hırvatistan'da polis ateşi 12 yaşında 2 göçmen çocuğu ağır yaraladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis göçmenlere ateş açtı!

Belçika'da polisin göçmen taşıyan bir minibüsü kovalayıp ateş açması sonucu 2 yaşında bir çocuğun canını almasının ardından, bu kez Hırvatistan'da polis dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle bir minibüse ateş açtı.

Ancak Bosna'dan gelen ve göçmen taşıdığı ihtimal dahilinde olan minibüs çocuk doluydu. Nitekim polis kurşunları 12 yaşında 2 çocuğu ağır yaraladı.

'İKİ KEZ DUR İHTARINA RAĞMEN ÜZERİMİZE SÜRDÜLER'

Hırvat polis sözcüsü, Bosna'dan yasadışı giriş yapan minibüse iki kez dur ihtarı yapıldığını, her ikisine de uymayan minibüsün polisin üzerine sürülmesi karşısında ateş açıldığını savundu.

15'İ ÇOCUK

Minibüste çoğu Irak ve Afganistan'dan gelen 29 göçmenin bulunduğu ve bunların 15'inin çocuk olduğunu duyuran polis sözcüsü, ağır yaralanıp hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki 2 çocuğun durumlarının istikrarlı olduğu açıkladı.

Devletin haber ajansı HINA'ya göre çocukların hayati tehlikesi bulunmuyor. Avusturya plakalı minibüsün sürcüsünün kaçtığı ve ormanlık alanda arandığı duyuruldu.

'BAŞBAKANDAN POLİSE DESTEK'

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ''Çok kötü bir olay, soruşturmanın olayın nasıl gerçekleştiğini ortaya çıkaracağından eminim'' diyerek ekledi:

''Polisimiz bu kez Bosna Hersek üzerinden yapılan insan kaçakçılığına karşı sınırlarımızı korumaya devam edcektir.''

2015-16'daki sığınmacı akınında Türkiye üzerinden Balkanlar'a geçen ve merkezi Avrupa'ya yönelen sığınmacılar için Hırvatistan, transit ülkelerden biriydi.

BELÇİKA'DA İLKİN SAVCILIK YALANLAMIŞTI

Belçika'da da polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle ateş açması sonucu bir minibüste 2 yaşındaki Iraklı Kürt kızı Mawda Shawri ölmüştü.

Savcılık, önce Mawda'yı polisin vurduğunu yalanlamış, ancak otopsi raporu, kız çocuğunun polisin silahından çıkan kurşunla öldüğünü doğrulamıştı.

'ÖLÜMDEN AİLESİ SORUMLU'

Hükümet ortağı Yeni Flaman İttifakı, polisi savunup Mawda'nın ölümünden ailesini sorumlu tutmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.