Hava Durumu

Polis ikna etmeye çalıştı, vekiller direndi! HDP'liler yol kesti

HDP'nin çağrısıyla bugün akşam saatlerinde Kadıköy'de toplanmak isteyen, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu gruplara polis müsaade etmedi. Partilerine yönelik baskıları ve gözaltıları protesto etmek için toplandıklarını söyleyen gruptan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2021 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis ikna etmeye çalıştı, vekiller direndi! HDP'liler yol kesti

Polis, Kadıköy rıhtımda toplanıp basın açıklaması yapmak isteyen kalabalığa Kadıköy Kaymakamlığının aldığı toplanma ve gösteri yürüyüşü yasağını hatırlattı.

Buna rağmen yürümek isteyen grubun önü Kadıköy Altıyol'dan rıhtıma inen Söğütlüçeşme Caddesi'nde polis tarafından kesildi. Osmanağa Camii önünde durdurulan kalabalık, çevik kuvvet polisleri tarafından çembere alındı. Milletvekilleri dışındakilerin tamamı gözaltına alındı. HDP Milletvekilleri Dilşat Kaya Cambaz ve Musa Piroğlu trafiği kesti. Tıkanan trafikte araçların önüne atlayan milletvekillerini polis ikna etmeye çalıştı.

Trafik polisleri yolu açmaya çalışsa da HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu dakikalarca bir belediye otobüsünün önünde bekledi. Emniyet yetkilileri yolun açılması için uzun süre dil döktü. Yoldan geçen bazı vatandaşlar, HDP milletvekillerine tepki gösterdi. Bir süre sonra eylemlerini sona erdiren milletvekilleri HDP Kadıköy İlçe Binasına geçti. Gözaltına alınanlar Emniyet müdürlüğüne götürülürken, akşam yoğunluğunda yaklaşık 1 saat boyunca duran Kadıköy trafiği normale döndü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.