Hava Durumu

Polis ile dernek üyeleri arasında mezar taşıma gerginliği

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde vefat ettikten sonra yöneticisi olduğu derneğin karşısındaki boş alana cenazesi izinsiz defnedilen şahsın mezarı, valilik kararıyla kaldırılmak istenirken, dernek üyeleri ve polis arasında gerginlik çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis ile dernek üyeleri arasında mezar taşıma gerginliği

Olay, Kartepe Acısu Mahallesi Esentepe Sokak üzerindeki alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Esentepe Sokak'ta bulunan bir derneğin yöneticisi olan Yakup Tellioğlu, 6 Kasım'da 56 yaşında hayatını kaybetti. Tellioğlu'nun cenazesi Kartepe'de düzenlenen törenin ardından yöneticiliğini yaptığı derneğin önündeki boş alana defnedildi.

Resmi olarak Kartepe Fatih Sultan Mezarlığına defnedilmesi gereken cenazenin dernek önüne defnedildiği iddiaları sonrasında başlatılan soruşturmanın ardından Kocaeli Valiliği tarafından cenazenin mezarlığa taşınmasına karar verildi. Kararın ardından gece saatlerinde dernek bahçesine giden çok sayıda polis ve belediye ekipleri ise mezarın kaldırılmasını istemeyen dernek üyeleri ile gerginlik yaşadı.

Dernek üyelerinin araçları ile mezara giden yolun kapatılması sonrasında olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilerek araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.