Hava Durumu

Polis panzeri eve çarptı: 2 çocuk öldü

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, dün gece zırhlı polis panzerinin bir eve çarparak girmesi sonucu, yataklarında uyuyan kardeş 2 çocuğun ölümüne neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis panzeri eve çarptı: 2 çocuk öldü

Silopi Karşıyaka Mahallesi 715'inci sokakda dün saat 23.50'de meydana gelen olayda, zırhlı polis panzeri belirlenemeyen bir nedenle, Mesut Yıldırım'ın evine çarparak içeri girdi. Girdiği odanın karşı tarafına kadar giden polis panzeri, duvar ve kolonları yıkarken, içerde yatakta uyuyan 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümlerine neden oldu.

Olayın duyulmasının ardından kaza bölgesine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevkedilerek, ezilme sonucu can veren 2 kardeşin cenazeleri Silopi Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Hastane morgunda yapılan otopsi ardından 2 kardeş, toprağa verilirken, baba Mesut Yıldırım Hz. Osman Camii'nde kurulan taziyede, başsağlığı dileklerini kabul etmeye başladı.

Kazaya neden olan polis panzerinin MHP İlçe Binası'nı korumakla görevli olduğu belirtildi. Cumhuriyet Sacılığı, 2 çocuğun ölümüne neden olan kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

VALİLİK: ŞOFÖRDE ALKOL İZİNE RASTLANMADI

Şırnak Valiliği, akşam saatlerinde olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Silopi İlçesi'nde, 04.05.2017 gece saat 00:30'da, bir polis aracının, bir vatandaşımızın evinin duvarına çarpması sonucu iki evladımızın yaşamını yitirmesi, bizleri son derece üzmüş ve derinden sarsmıştır. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup; şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.