Hava Durumu

Polis sabaha karşı müdahalede bulundu

İzmir Kordon'da `Gezi'ye destek amacıyla protestocular tarafından kurulan çadırlara şafak baskını yapıldı. İnsan zinciri oluşturan göstericilere polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis sabaha karşı müdahalede bulundu

İzmir Valisi Mustafa Toprak, çadırların kaldırılmasına yönelik görüşme için dün protestocuların kendi aralarında belirledikleri 8 kişilik heyeti, makamında kabul etmişti.

Vali Toprak'ın, heyetle yaptığı görüşme sırasında, protestolarını yasal zemin içerisinde her zaman yapabileceklerini, ancak çadırların gerek turizme gerekse EXPO faaliyetlerine zarar verdiğini söyleyerek bunun sonlandırılmasını istedi. Kendi arasında yaptıkları görüşmede eylemciler, çadırları kaldırmama kararı aldı. Vali Toprak, karara uyulmaması halinde yapılması muhtemel bir operasyonun da sinyalini vermişti.

MEGAFONLA UYARILDI

Taksim Gezi park olaylarına İzmir'de verilen desteğinde 20. gününde eylemcilerin çadırları kaldırmama kararı alması üzerine Birinci Kordon Gündoğdu Meydanı'nın yanındaki çadırlara şafak operasyonu yapıldı. İki TOMA aracı, yüzlerce çevik kuvvet polisi ve sivil ekiplerle alana gelen polis ekipleri, göstericileri uyardı. Bazı göstericileri uyandıran ekipler megofonla da sık sık toplanmaları konusunda uyarıda bulundu. Güvenlik güçlerinin karşısında toplanmaya başlayan göstericiler de insan zinciri oluşturdu, çadırları kaldırmayacaklarını gerekirse gözaltına alınmayı kabul ettiklerini söyledi. Göstericiler arasındaki bazı kişilerle polis ekipleri yaklaşık 30 dakika boyunca görüştü.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Eylemcilerin ikna olmaması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Kol kola giren protestocular polisi engellemeye çalışınca gözaltı işlemi uygulandı. Güvenlik güçlerini bir kısmı kendilerini engellemeye çalışan eylemcileri gözaltına alırken, diğer polislerde kurulu çadırları söktü. Gözaltına alınan göstericiler polis otobüsüne bindirilip emniyete götürüldü. Çok saylıda eylemcinin gözaltına alındığı görüldü. Sökülüp yol kenarına atılan çadırlar gelen bir kamyonete yüklenerek emniyete götürüldü. Çadırlardan bilye ile havai fişeklerin de çıktığı görüldü. Gösterilerin ilk günlerinde kıyafetleri ve taşıdıkları soparalarla eleştirilen sivil polis memurların üzerinde polis yeleğinin bulunması ve ellerinde copun dışında birşeyin olmaması da dikkat çekti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.