Hava Durumu

Polis uydudan takibe geçti

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü artık mitingleri canlı yayın aracıyla takip edecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis uydudan takibe geçti
Komuta kontrol ve canlı yayın aracı, açık ve kapalı alan toplantılarını hem uydu, hem de fiber optik hat üzerinden canlı yayınla aktaracak.

Bursa Trafik Vakfı tarafından yaptırılan canlı yayın aracı Kent Meydanı'nda düzenlenen "Karayolu Trafik Haftası" töreninde Emniyet Müdürlüğü'ne devredildi. Trafik Vakfı Başkanı Galip Sakter, 400 bin liraya mal edilen aracın anahtarını Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya teslim etti.

Polisin toplumsal olayları an be an takip etmesini sağlayacak araçla ilgili bilgi veren Bursa Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürü Ercan Ekincioğlu, ülke genelinde polise ait canlı yayın araçlarının olduğunu söyledi. Ekincioğlu, hizmete giren bu aracın diğerlerinden farklı olduğunu belirtti. Araçta üç buçuk metre yükselebilen ve 360 derece dönebilen 13 optik zoom özellikli kamera bulunduğunu ifade eden Ekincioğlu, "Aracın 360 derece etrafını görebilen HD yan kameralar mevcuttur. Araç üzerinde bulunan 1.2 metre uplink anten vasıtasıyla HD yayınları istenilen noktaya veya il kriz merkezine anında iletilebilecek. Komuta Kontrol ve Kriz Merkezi olarak kullanılacak alanda 2 adet televizyon ve bu televizyonlardan canlı yayın akışı, komuta edilebilen kamera görüntüsü, araç ön-arka ve yan kamera görüntüleri, araç sabitken ya da seyir halindeyken normal yayın akışı gibi konuları takip edebilecek.400 bin liraya mal olan araca yaklaşık 250 bin liralık yatırımla 6 adet ve 1 adet wireless kamera girişli görüntü ve ses masası, KJ (karakter jeneratörü) görüntüleri dijital ortamda saklayacak server ile güçlendirilecektir. Üç işlem ve kullanım özellikleri ile aracımız ülkemizde bir ilk özelliği taşımaktadır" dedi.

Araçtaki kameraları inceleyen Kahya, aracın polis teşkilatı açısından önemli olduğunu söyledi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.