Hava Durumu

Polisten itiraf gibi eğitim

Tekirdağ'da polislere verilen eğitime Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Adalı'nın sözleri damgasını vurdu. Adalı Gezi Parkı eylemleri sırasında yapılan bu müdahale için "Böyle bir müdahale şekli yok" sözlerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polisten itiraf gibi eğitim

Tekirdağ’da, toplumsal olaylara nasıl müdahale edileceğinin canlı gösterimi için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Adalı ve yardımcısı Tarık Tekin, tüm birimlerde çalışan 750 personele, belirli günlerde eğitim vermeye başladı.

Eğitim Sırasında Mehmet Adalı, Gezi Parkı'nda yapılan hatayı da anlattı. Adalı, insanlara kaçış alanı bırakmadan müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi, Gezi Parkı eylemleri sırasında yapılan bu müdahale için de "Böyle bir müdahale şekli yok" sözlerini kullandı

75’nci Yıl Futbol sahasında yapılan eğitimde, polis amirleri, biber gazı, gaz bombası, kalkan ve gaz maskesi kullanımı ve toplumsal olaylarda olası olaylara müdahale eğitimi verdi. Adalı, polisin gaz maskesini en fazla 30 saniye içinde takması gerektiği bildirdi.

Eğitimin ardından da polislerin arasına gaz bombası atıldı. Gaz dumanının arasında kalan ve gaz maskesini takmakta geciken polisler, gazdan etkilenince zor anlar yaşadı. Gazdan etkilenen polislere meslektaşları yardım etti. Kadın polislere ise, arkadaşları suyla ilk müdahaleyi yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.