Hava Durumu

Polonya Büyükelçisi Rusya Dışişleri'nde

Polonya'nın Moskova'daki Büyükelçisi Krajewski, Rusya Dışişleri'ne çağrıldı. Söz konusu gelişme, Varşova'nın Rusya'nın üç diplomatik personelini sınırdışı etme kararını izledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polonya Büyükelçisi Rusya Dışişleri'nde

Polonya Büyükelçisi Krzysztof Krajewski, Rusya Dışişleri'ne davet edildi. Krajewski, Dışişleri binasına girerken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Fakat Krajewski'in Dışişleri'ne çağrılması, ülkesinin Varşova'daki üç Rus diplomatı 'zararlı eylemlere girişmiş olmaları' suçlaması ile sınırdışı etmesini izledi.

Rusya Dışişleri yetkilileri, Varşova'nın bu kararına ilişkin, kendilerinin de Moskova'daki beş Polonyalı diplomatı sınırdışı edeceklerini söylemişti.

Bunun yanında, Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus diplomatların sınırdışı edilmesinin Polonya'nın değil ABD'nin çıkarlarına uygun bir davranış olduğunu söylemişti.

Son günlerde pek çok doğu Avrupa ülkesi birbiri ardına bazı Rus diplomatları sınırdışı etme kararı aldı. Söz konusu kararlar, ABD'nin çeşitli gerekçeler ile Rusya karşıtı yeni yaptırım kararları aldığı bir döneme denk geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.