Hava Durumu

Popüler mesajlaşma uygulaması yasaklandı!

Geçen yıl piyasaya sürülen ve WhatsApp ile neredeyse aynı arayüze sahip olan ToTok uygulaması Google Play Store'dan ikinci kez kaldırıldı. Birleşik Arap Emirliklikleri için casusluk aracı olduğuna dair NYT'ın yayınladığı rapordan kısa bir süre önce, Aralık ayında App Store ve Google Play Store'dan kaldırılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2020 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Popüler mesajlaşma uygulaması yasaklandı!

Google, Ocak ayında uygulamayı tekrar Play Store'a eklerken, Apple bu konuda geri adım atmadı. Google bugün itibariyle uygulamayı tekrar kaldırdı, ancak bunun nedenine ilişkin sorulara yanıt vermekten kaçındı.

ToTok, App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı!

NYT'a göre uygulama casusluk yapmaya çalışarak politikaları ihlal ettiği için her iki mağazadan da kaldırıldı. "hızlı, ücretsiz ve güvenli" mesajlaşma ve görüşme vaat eden ToTok, kısıa sürede Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer orta doğu ülkelerinde milyonlarca kişinin indirdiği bir mesajlaşma uygulamasına dönüştü.

Bunun yanı sıra kaldırılmadan kısa bir süre önce, ABD'de en çok indirilen uygulamalardan birisi haline geldi. Ancak NYT'nin soruşturması, uygulamanın BAE hükümetinin kullanıcıları gözetlemesine izin verdiğini tespit etti.

ToTok, Aralık ayında yaptığı bir açıklamada bu iddiaları reddederek "kısır dedikodular" olarak adlandırdı. Casusluk iddiaları hakkında "sadece gizliliğe saygı duyuyor ve güvenliği sağlıyoruz, kullanıcılarımız da kendi takdirine bağlı olarak paylaşmak istedikleri veriler üzerinde tam kontrole sahip." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.