Hava Durumu

Prematüre üçüzler yaşama tutundu

Bursa’da erken doğan üçüz bebekler, yoğun bakımda 28 gün kaldıktan sonra hayata tutunmayı başardı. Sibel-Temel Gürle çiftinin üçüz bebeklerinden Mustafa ve Şura taburcu olurken, Şimal ise önümüzdeki günlerde kardeşleriyle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Prematüre üçüzler yaşama tutundu
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sibel-Temel Gürle çiftinin 28 gün önce 32 haftalıkken dünyaya gelen prematüre bebekleri yaşadıkları solunum sıkıntıları nedeniyle İnegöl’deki Özel Kalp Aritmi Hastanesi yoğun bakım servisine alındı. 28 gün süren tedavi sonunda kilo alan ve solunumları düzelen bebeklerden Mustafa ve Şura taburcu olurken, Şimal adı verilen bebek de önümüzdeki günlerde kardeşleriyle buluşacak. 

Üçüzlerin tedavilerini yürüten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Selahattin Saylık, üçüzlerin erken dünyaya gelen bebeklerin yaşadığı solunum ve diğer sorunlarla mücadele ettiklerini belirterek, bebeklerin bu süre içinde kilo alarak sağlıklarına kavuştuğunu söyledi.  

Üçüzlerin baştan beri anne sütüyle beslenmiş olmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve enfeksiyonlara karşı en büyük koruyucu gücü olduğunu ifade eden Saylık, yaşaması mucize olarak görülen prematüre bebeklerin annelerinin ve sağlık personelinin gayretleriyle tutunduklarını kaydetti.  

Dr. Saylık, “İşimiz henüz bitmedi. Yaşatmak kadar sağlıklı ve fonksiyonel bir hayat sürmeleri de hedeflerimiz arasında olduğundan, bundan sonraki çabamız bebeklerimizi izlemek, sorunları erken fark edip doğru yönlendirmeler yaparak prematüreliğin zararlarını en aza indirmek olacaktır. Umarım hep birlikte Gürle bebeklerin daha güzel günlerine tanıklık ederiz” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.