Hava Durumu

Premier Lig'den flaş karar! Her gün test yapılacak

İngiltere Premier Lig'in Haziran ayında yeniden başlaması bekleniyor. Lig yönetimi flaş bir karara imza attı. Mayıs ayı ortalarında başlaması planlanan antrenmanlara corona virüs test makineleri gelecek ve futbolcular her gün corona virüs testi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Premier Lig'den flaş karar! Her gün test yapılacak

Corona virüs sebebiyle süresiz ertelenen İngiltere Premier Lig'nin Haziran ayında yeniden başlatılması için adeta seferberlik başlatıldı.

Kulüpler Haziran ayında olası bir geri dönüş için futbolculara Mayıs ayı ortalarında antrenmanlara başlanabileceğini iletti. Tüm futbolcuların Mayıs ayı itibariyle kulüplerine dönmeleri istendi.

Bu dönemde Premier Lig yönetiminin aldığı karar oldukça konuşulacak cinsten... Premier Lig kulüpleri geri dönüş için çalışmalarını hızlandırırken, corona virüs test makinelerini de kullanmaya başlayacaklar.

İngiliz hükümeti kulüplere daha fazla ekipman sağlanacağının garantisini verdikten sonra kulüpler her gün antrenmana gelen futbolculara corona virüs testi uygulayacak.

Corona virüs testi sayesinde kulüpler futbolcuların sağlık durumlarını yakından takip edebilecek.

Premier Lig'de forma giyen tüm futbolcuların bu öneriye sıcak baktığı ifade edilirken Mayıs ayında başlayacak kamp sonrası mini bir sezon öncesi kamp dönemi başlayacak. Kamp dönemi ve sonrasında her gün corona virüs testi yapılacak.

Corona virüs test makinelerinin tüm maliyetini İngiliz hükümeti üstlenecek. Kulüplere maddi anlamda destek sağlanmış olacak.

Test makinelerinin önümüzdeki günlerde kullanıma hazır hale geleceği ve tüm kulüplere dağıtılacağı belirtildi. Ayrıca Premier Lig'in Haziran ayında yeniden başlaması beklenirken karşılaşmaların tamamının seyircisiz oynanacağı ve bu yönde bir eğilimin olduğu iddia edidi.

Haziran ayında liglerin yeniden başlaması durumunda İngiliz taraftarlar tribündeki yerini alamayacak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.