Hava Durumu

Prens Charles, 50 yıllık klasik aracının şarap ve peynirle çalıştığını açıkladı

Britanya'da Galler Prensi Charles, 50 yıldır kullandığı Aston Martin aracının peynir ve beyaz şarap atığıyla çalıştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2021 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Prens Charles, 50 yıllık klasik aracının şarap ve peynirle çalıştığını açıkladı

Prens Charles, BBC'nin iklim muhabiri Justin Rowlatt'a verdiği röportajda, Kraliçe Elizabeth'in kendisine 21. doğum gününde hediye ettiği Aston Martin marka aracının şarap ve peynir atıklarıyla çalıştığını söyledi.

Aracının çevre dostu olduğunu belirten Prens Charles, 2008'de Aston Martin yetkilileri ile iletişime geçerek aracın çalışma sisteminde değişiklik yaptırdığını anlattı.

Mühendislerin ilk olarak bu fikre sıcak bakmadığını belirten Prens Charles, "Öyleyse aracı kullanmayacağım" cevabını verdikten sonra yetkili mühendislerin aracın sistemini değiştirdiğini ifade etti.

Prens Charles, aracının fosil yakıt kullanmadığını vurgulayarak ayrıca 'kullanırken burnuna lezzetli kokular geldiğini' söyledi.

72 yaşındaki Prens Charles, dünya liderlerinin de çevre duyarlılığı konusunda daha fazla icraat yapması gerektiğini belirtti.

Prens Charles, liderlerin birçok gencin gelecekleri hakkında hissettiği umutsuzluğu dikkate almaları gerektiğini ve protesto gösterileri düzenleyen ve yolları kapatan Extinction Rebellion gibi iklim kampanyası gruplarının yaşadığı 'hayal kırıklığını' anladığını da sözlerine ekledi.

Charles, Saray'daki hayatında karbon ayak izini düşürmek için neler yaptığı sorulduğunda ise "Haftanın iki günü et ya da balık yemiyorum, haftada bir gün de süt ürünü tüketmiyorum. Eğer daha çok insan bunu yaparsa büyük bir baskıyı azaltırsınız" dedi.

Charles, Kraliçe Elizabeth ve kraliyet ailesindeki diğer isimlerle birlikte 31 Ekim'de Glosgow'da başlayacak iklim konferansı COP26'ya da katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.