Hava Durumu

Prenses Diana'nın mektupları açık artırmaya çıkarılıyor

Prenses Diana'nın, aile dostu Roger Bramble'a yazdığı, Prens Charles ile boşanma dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları içeren mektupları açık artırmaya çıkarılıyor. Diana'nın 23 yıldır bir dolapta saklanan el yazısı mektupları yaklaşık 30 bin sterline (307 bin TL) satılacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Prenses Diana'nın mektupları açık artırmaya çıkarılıyor

Prenses Diana'nın kişisel buhran geçirdiği zorlu dönemde kendisine destek olan arkadaşına yazdığı ve daha önce hiç görülmemiş mektupları ortaya çıktı. Diana'nın aile dostu Roger Bramble ile 'sıcak ve şefkatli' yazışmaları, onun Prens Charles'tan boşanma dönemini içeriyor. Mektuplara göre, Diana ayrıca Andrew Morton'un 1993'te yazdığı biyografi kitabında kendisinin intihara teşebbüs ettiğini ortaya çıkarmasının ardından katlandığı 'korkunç haftayı' da Bramble ile paylaştı. Diana, Kraliçe Elizabeth'ten 'patron' diye bahsettiği mektuplarda, 'yaklaşan boşanmayla ilgili sıradan işlerden' bahsetti.Mektuplar arasında Diana'nın annesi Frances Shand Kydd'den gelen üç mektup da var. Bulardan biri de, Diana'nın Venedik'te çıplak ayakla dans ederken İtalyan korumaların 'Diana'nın bacaklarına karşı şehvet duyduğu'nu anlatıyor.

SON MEKTUP ÖLÜMÜNDEN ÜÇ AY ÖNCEYE AİT

Diana'nın kendisi gibi bale ve opera hayranı olan ve birlikte şık mekanlarda öğle yemekleri yediği dostu Bramble'a Ağustos 1990 ile Mayıs 1997 tarihleri arasında yazdığı 36 mektup bulunuyor. Son mektubu trafik kazası sonucu trajik ölümünden üç ay öncesine ait.

"TAVSİYELERİNİ DUYMAKTAN HOŞLANIYORUM"

Diana'nın 19 Ocak 1996 tarihinde, yani Kraliçe'nin kendisine ve Charles'a boşanmalarını tavsiye ettiği mektubundan bir ay sonra Bramble'a yazdığı bir mektup da bulunuyor. Mektubunda Diana, "Bilge tavsiyelerini duymaktan hoşlanıyorum ve önerilerini de takdir ediyorum. Bana karşı çok naziksin Roger ve bu her şeyi değiştiriyor" ifadesini kullanıyor. Diana ile Charles, Şubat 1996'da boşanacaklarını duyurdu. Çift, 28 Ağustos 1996'da boşandı. Diana'nın boşanmadan hemen önce ve sonra da Bramble'a mektup yazdığı görüldü.

MEKTUPLAR DOLAPTA TUTULUYORDU

Mektuplar 23 yıldır çiftlik evinde bir dolapta tutuluyordu. Şimdi Bramble'ın genç bir akrabası, David Lay Müzayede Evi'nde mektupları yaklaşık 30 bin sterline satıyor. Daily Mail gazetesine konuşan bir tedarikçi, "Böyle etkili bir kişinin elinden böylesine değerli bir hazineyi yok etmeyi, arşivlemeyi ve unutmayı kesinlikle kendime yediremiyorum. Umarım bu orijinal ve keyifli mektuplar yeni sahiplerine aynı keyfi yaşatır ve satıştan önce halkın prenses hakkında yapılan çağdaş tasvirler dışında gerçek bir kişi olarak hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.