Hava Durumu

Prof. Dr. Bülent Özpolat'tan korkutan 'çifte mutasyon' uyarısı!

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden Türk Bilim İnsanı ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özpolat, dünyanın yakından izlediği yeni varyantlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özpolat, vaka artış hızının azalmaması durumunda Türkiye'yi bekleyen tehlike konusunda uyarı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Prof. Dr. Bülent Özpolat'tan korkutan 'çifte mutasyon' uyarısı!

ABD'de hızla yaygınlaşan Kaliforniya varyantı, Amerikan Salgın Hastalıklar Kontrol Merkezi CDC tarafından kaygı verici varyant olarak yakın izleme alındı. Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden Türk Bilim İnsanı ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özpolat, Kaliforniya varyantının İngiltere varyantı ile yarışacak kadar hızla yayıldığına dikkat çekti. Özpolat, "Bir de 'çifte mutasyonlu varyant olarak' bugünlerde tüm dünyanın endişe ile izlediği Hindistan varyantı var. O da yakından takip ediliyor. Hindistan varyantı, hafıza hücreleri olarak bilinen T hücrelerinden kaçabilmesi nedeniyle daha fazla endişe yaratıyor" dedi.

Hem Türkiye'de hem de dünyada baskın hale gelen İngiltere varyantının ardından şimdi de Kaliforniya ve Hindistan varyantları bilim dünyası tarafından yakın takibe alındı. Kaliforniya varyantı, İngiltere varyantı ile yarışacak kadar hızlı yayılabilme özelliği nedeniyle endişe yaratırken, Hindistan dışında ABD ve İngiltere'de de görülen "çifte mutasyonlu" Hindistan varyantı ise, T hücresi adı verilen bağışıklığın hafıza hücrelerinden kaçabilmesi nedeniyle endişeyle izleniyor.

Günlük vaka sayılarının 300 binlere ulaştığı Hindistan'da, özellikle ülkenin batısındaki Maharaştra eyaletinde tespit edilen ve koronavirüsün iki olağandışı mutasyonu "E484Qö ile "L425Röyi taşıdığı ifade edilen Hindistan varyantının, daha fazla ölüme ve vaka sayılarında daha hızlı artışa neden olup olmadığının belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden Türk Bilim İnsanı ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özpolat, dünyanın yakından izlediği yeni varyantlar hakkında Demirören Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.