Hava Durumu

Profesörün ölümünde yürek yakan detay

Ankara’da 3 gün önce belediye otobüsü ile minibüsün çarpışması sonucu 3 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2014 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2014 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Profesörün ölümünde yürek yakan detay

Otobüste ölenlerden biri de Gazi Üniversitesi Kimya Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Ahmet Alıcılar’dı. 56 yaşındaki Alıcılar, 2 yıl önce İstanbul Esenyurt’taki alışveriş merkezi inşaatındaki çadır yangınında ölen 11 işçiye öylesine üzülmüştü ki ‘Yanmaz çadır’ yapmak üzere bir araştırmaya başladı.

TÜBİTAK DESTEKLİYORDU

Bu projesi için TÜBİTAK desteği de alan Alıcılar, ayrıca bor ve boya teknolojisi, özellikli sıvılar, yanmaz boyalar, su kirliliği üzerine çalışmalar yürütüyordu. Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Atilla Murathan, “Tam verimli çağındaydı. Ne yazık ki böyle trafik teröründe insanlarımızı kaybediyoruz. Bu tür otobüs, minibüs, kamyon, TIR gibi nitelikli araç kullanıcılarının özel bir eğitimden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

OTOBÜSTE CAN VERDİ

Prof. Dr. Alıcılar, eski model bir araca sahipti ve onun arızalanması nedeniyle Şaşmaz’a tamire götürmüştü. Aracını bırakıp, üniversiteye geri dönmek için halk otobüsüne binmiş ancak yaşanan kaza sonrası orada hayatını yitirmişti. Arkadaşı Prof. Atilla Murathan, “Biz biliminsanları gösteriş ve şatafattan hoşlanmayız. Ahmet Bey de öyleydi, sade bir hayat yaşardı, onun için de ayağını yerden kesecek bir aracın olması yeterliydi. Çok yazık oldu, kaybımız çok büyük” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.