Hava Durumu

Profesyonellerin yeri Instagram'a benzeyecek

Linkedln profesyoneller için sosyal bir ağ olarak adlandırılan ve alanın en önemli platformları arasında yer alıyor. Milyonlarca kişiye kazandırdığı insan ağı ve yeni işler bu platformun en ayırıcı özelliği olarak biliniyor. Bunların yanında Linkedln Instagram benzeri görünüm kazanmak istiyor. Linkedln hikayeler özelliği ile karşımıza çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2020 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2020 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Profesyonellerin yeri Instagram'a benzeyecek

Linkedln hikayeler özelliği test aşamasında

Linkedln hikayeler özelliği ile aslında Instagram benzeri bir görüm kazanmak istiyor. Aslen Snapchat ile başlayan kısa süreli ve 24 saat içinde silinen videolar furyası, başta Facebook ve Instagram olmak üzere WhatsApp ve YouTube gibi sosyal ağlarda artık aktif olarak bulunuyor.

Adeta bir akıma dönüşen ''hikayeler özelliği'' Linkedln tarafından da takip ediliyor. Platform, test ettiği özellikler arasında yer alan hikayeler ile gençleri kendine çekmek istiyor.

Profesyoneller için sosyal ağ, şu anda Instagram benzeri hikayeleri dahili olarak test ettiğini ve "önümüzdeki aylarda" üyelere yavaş yavaş dağıtmayı planladığını duyurdu.

Bu fikrin ilk olarak geçen yıl başladığını aktaran Linkedln yetkilisi ''Hikayeler özelliği ilk olarak Snapchat'te ortaya çıktı. Instagram ve Facebook gibi diğer platformlar kısa süre sonra bunları benimsedi" diyor.

Hikayeler özelliği ilk olarak 2013 yılında Snapchat tarafından tanıtıldı. Önce Instagram bu özelliği arşa çıkarttı sonrasında ise Facebook ve benzer mecralar bu özelliği tabiri caizse kopyaladı.

Linkedln de bu özelliği bünyesine katacağı bu popüler özellik ile beraber kullanıcı sayısını artırmayı istemekle birlikte kullanıcıların deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Şu an itibariyle LinkedIn'in hikayeler özelliği sadece dahili bir test olarak konumlandırılıyor. Ne zaman kullanıcılara ulaşır ya da hiç ulaşır mı bilmiyoruz ancak hikayeler özelliği daha birçok uygulamanın sunmak istediği özellikler arasında yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.