Hava Durumu

Protez saç artık çok popüler

Son zamanlarda saç ekimi yerine tercih edilmeye başlayan protez saç işlemi başarılı sonuç veriyor. Protez Saç Uzmanı Kadir Kanıkara, son günlerde popüler hale gelen protez saç hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Protez saç artık çok popüler

Saç, bireyin fiziksel görüntüsünün tamamlayıcısıdır. Güzel bir görünümün en önemli parçasıdır. Görüntünün yanı sıra sağladığı öz güven sayesinde bireyin sosyal çevresindeki ilişkileri üzerinde olumlu etkileri vardır. Zaman içerinde çeşitli sebeplerden ötürü saç kayıpları yaşanır. Görsel değişime maruz kalan bireyler önlem almak için birçok yola başvurabilirler.

Bu süreçte bireylerde ilk akla gelen saç ekimi olur. Ancak çoğu zaman saç ekiminde istenilen başarının sağlanamaz. Saç ekimde yaşanılan sıkıntılar nedeniyle çoğu kişi alternatif sistemlerin arayışı içerisine giriyor. İşte bu evrede devreye saç protezi sistemleri girer.

Saç protezi, cerrahi bir müdahale gerektirmeyen, doğal insan saçından üretilen sağlıklı bir uygulamadır. Kişinin seyrek veya saç kaybı yaşadığı alan tespit edilerek kişiye özel hazırlanır. Saç protezinden sonra normal hayata kesintisiz devam edilebilir. Protez saç, doğal insan saçından üretilen bir uygulamadır. Kullanımı son derecede kolay ve sağlıklıdır.

Protez saç, saç ekiminden farklı mı?

Aynı sorunu çözmek için uygulansa da iki yöntem birbirinden farklıdır. Saç ekiminde yaşanan ağrılar, şişkinlikler, uzun vadeli bekleyişler ve sonuç riski gibi kavramlar söz konusu değildir. Protez saç uygulamasın cerrahi bir müdahale gerektirmemektedir. Protez saç sistemleri ortalama ise 2-3 saat içinde kişiye yepyeni bir görüntüye sahip olma fırsatı sunar.

Saç ekiminin gerçekleşebilmesi için saç dökülme evresinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde ekim yapılan kişinin saç dökülmesi devam ettiği için daha kötü bir görünüme sebep olur.

Saç dökülmesi erkeklerde 20-35 yaş arası dökülmenin en fazla hissedildiği zamandır. Dolayısıyla bu zamanlarda cerrahi bir müdahale söz konusu olmamalıdır. Saç protezi sistemlerindeyse bu şekilde bir yaş kavramı söz konusu değildir. Kişisel bakımına özen gösteren herkes bu saçları rahatlıkla kullanabilir.

Saç protezi sistemleri saçtaki yapı göz önüne alınarak tasarlandığından dolayı saç ekiminden daha başarılı bir görünüm sağlar. Saç ekiminde istenilen saç yoğunluğunu bulmak mümkün olamayabiliyor. Saç protezi sistemlerinde böyle bir durum söz konusu değildir. İstediğiniz modelde ve uzunlukta kullanabilirsiniz.

Saç protezi, profesyonel uzmanlar tarafından ve hassas ölçülendirme çalışmaları sonrasında yüzde yüz insan saçından gelişmiş teknik yöntemlerle üretilmektedir. Saç protezi kullanacak kişiye, özel yapıştırıcılarla ihtiyaç duyduğu saçlı veya saçsız bölgeye güvenle uygulanmaktadır. Her yaşa uygulanmaktadır. Saç protezi yaptıran kişi, sporunu yapabilir, duş alabilir, havuz veya denize rahatlıkla girebilir.

Protez saçın ömrü ne kadardır?

Protez saç uygulamasında kullanım saçın ömrü kullanılan saçların kalitesine ile teknik özelliklerine göre değişmektedir. Saç protezleri, doğru kullanımla saçın ömrü 4-5 yıl dahi olabiliyor. Kişinin saç protezini kullanma yani bakımına gösterdiğiniz özende saç protezinizin ömrünü belirlemektedir. Aynı ürün kalitesine sahip bir saç protezini bir kişi ortalama 1 -1,5 yıl kullanırken bir başkası özenli bakınla 4-5 yıl kullanabiliyor. Kişinin kullanımı dışında, protez özellikleri de kullanım ömrünü belirleyen özellikler arasındadır. Natural ve doğal görünümlü ince saç protezleri 1 yıl kadar kullanılabilirken, daha kalın ve sağlam düğüm yöntemi ile hazırlanan protezlerinin kullanım ömrü ise, 3-4 yılı bulabilmektedir.

Protez saç kimlere uygulanabilir?

Saç dökülmesinin nedenine bakılmaksızın protez saç uygulaması 12 yaşın üstünde olan genç, yaşlı, kadın, erkek herkese uygulanabilir. Kısacası protez saça, herkes kolayca sahip olabilir.

Protez saçın uygulanma sebepleri arasında ise genetik ve fizyolojik saç kayıpları (alopecia- androgenetik alopecia), kemoterapi veya benzeri tedaviler sonucu yaşanan saç dökülmeleri, saç kıran ve benzeri cilt hastalıkları sonucu yaşanan saç dökülmeleri, yanık ve yaralanmalar sonucunda oluşan saç kayıpları sorunları tedavi edilebilir.

Protez saç uygulama aşamaları nelerdir?

Saç protezi farklı aşamalardan oluşmaktadır. İlk aşama ölçülendirmedir. Bu aşama saç protezinin en temel adımıdır ve hiçbir hatanın yapılmaması lazımdır. Saç protezi ölçülendirme aşamasında kişide saç bulunmayan bölümler üzerinden yapılan işlem sırasında, kişinin yüzü ve kafa yapısı da dikkate alınarak simetrik bir kalıp oluşturmaktadır.

İkinci aşama yerleştirme, protez saç uygulamasında kişiye en uygun saç rengi ve saç teli özelliklerine de karar verilir. Saç protezi uygulamasında 2. adım ise yerleştirmedir. Uygulamanın başarısı için protezi yerleştirme aşamasında çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Üçüncü aşama tasarım, saç protezi işleminde son aşama ise tasarımdır. Saç protezi tasarım aşaması, kişiye özel hazırlanan ve kafaya sabitlenen saç protezinin bireyin yüz yapısına göre şekillendirilmesi ve kesilmesi işlemlerini kapsar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.