Hava Durumu

'Psikolojik şiddet' farkındalığı zayıf!

NG Araştırma şirketinin, kadın-erkek eşitliği, kadınların toplumdaki rolleri ve kadınlar, erkekler ve toplumla ilgili konuları içeren çalışmasından çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2021 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2021 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Psikolojik şiddet' farkındalığı zayıf!

Araştırma 1526 Nisan 2021 arasında Türkiye genelinde farklı sosyo-ekonomik gruplardan 2 bin 55 kişinin katıldığı online araştırma platformu üzerinden yapıldı. Araştırmaya göre, her 4 katılımcıdan 3'ü ev işlerinde sorumluluğun paylaşılması gerektiğini düşünüyor.

Katılımcıların 3'te 2'si para kazanmanın eşlerin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederken, her 20 kişiden 17'si çocukların bakımında erkek-kadının ortak sorumluluğu olduğunu ifade ediyor. Her 10 katılımcıdan 8'i ülkemizde kadın-erkek eşitliği olmadığını düşünürken, 2'si ise eşit olduklarını düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 85'i eşi veya sevgilisi tarafından şiddete maruz kalmadığını belirtirken, yüzde 10'u hayatında en az 1 defa fiziksel şiddete uğradığını belirtiyor. Fiziksel şiddete maruz kalan her 20 kişiden yaklaşık 6'sı bu durumu kimseye söylemediğini beyan ediyor. Katılımcıların yüzde 25'i hayatında en az bir defa psikolojik şiddete maruz kaldığını söylerken, katılımcılarla psikolojik şiddettin tanımı paylaşıldıktan sonra sorunun yinelenmesiyle oran yüzde 30'a çıkıyor. Her 10 kişiden 6'sı psikolojik şiddeti nasıl engelleyeceğini ve böyle bir durumda nereden yardım alacağını bilmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.