Hava Durumu

PUBG Mobile Genel Müdürü Wang: Türkiye oyunda çok başarılı

Aksiyon ve macera oyunu PUBG (Playerunknown's Battleground) Mobile, yıllardır en çok oynanan ve indirilen oyunların başında geliyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl rekor kırıyor. Özellikle pandemide yıldızı iyice parladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PUBG Mobile Genel Müdürü Wang: Türkiye oyunda çok başarılı

PUBG Mobile, Çinli Tencent Games grup bünyesinde... Oyunla ilgili çok röportaj veren, basın karşısına çıkan bir kurum değil. PUBG Mobile'ın Genel Müdürü Vincent Wang, oyunla ilgili merak edilen her şeyi Milliyet'e anlattı. PUBG Mobile, Türkiye'de 2018 yılında lanse edildi. 2019'da ise yerel ekibi kuruldu.

Pazara destek

Wang, Türkiye'nin başarılı bir video oyun sektörüne sahip olduğunu söyledi. PUBG olarak Türk oyuncuların öncelikleri ve pazarın ihtiyaçlarına göre geliştirdikleri oyun deneyimiyle pazarı desteklemek istediklerini belirten Wang, "Burada edindiğimiz uzmanlıkla oyuncularımız için yeni deneyimler yaratmak istiyoruz. Türkiye başarılı bir pazar. Oyun ekosistemine katkı yapacak profesyonel video oyun deneyimini geliştirmek için çalışıyoruz. Türkiye'de sektörde sürdürülebilir ekosistem yaratmak için yerel oyun sektörüyle işbirliği yapmaya çalışıyoruz" dedi. Wang, Türkiye'de artan oranda oyun odaklı start-up bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Pek çok Türk üniversitesinde oyun geliştiriciler ve tasarımcılar için özel program ve projeler var. Genç oyun geliştiricilerden çok etkilendik. Sektörün gelişimini yakından izliyoruz. Türkiye büyüyen bir oyun pazarı. Pek çok gencin mobil oyun sektörüne katıldığını görüyoruz. Bu sektörün Türkiye'deki başarısının temelini oluşturuyor. Ayrıca, Türkiye iyi bir mobil ağa ve yüksek mobil cihaz penetrasyonuna sahip. Bunların hepsi video oyun sektörünün gelişmesi için önemli. Türkiye, hızlı büyüme ve gelişimi açısından izlediğimiz ilginç bir pazar. Biz bunun devam edeceğine inanıyoruz. Biz de büyümemizi sürdüreceğiz."

Wang, "PUBG Mobile, Türk oyuncuların destek ve sevgisinden memnun. Türk oyunculara daha fazla video oyun deneyimi getirmeye devam edeceğiz. Bu amaçla yerel operasyonlarımızı güçlendireceğiz" dedi.

Yerelleştirilmiş içerik

Başarılarının arkasında da oyuncularına saygı duymaları ve yerelleştirilmiş içerik yaratırken onları dinlemelerinin yattığını kaydeden Wang, "Örneğin, Türkiye'de Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı'nı oyun içi, offline, incfluencer etkinlikleriyle kutladık. Her iki kampanya başarılıydı. Sosyal medyadan pek çok oyuncu PUBG Mobile'ın Türk kültürüne verdiği önemi takdir etti. Türk oyunculara daha adanmış ve heyecanlı video oyun deneyimi sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Oyun oynama rekoru

Türkiye'de oyun satışları ve oynanma oranları 2020 yılında rekor kırdı. Pandemiyle evde kalma sürelerinin artması, eski oyunculara oyun oynamak için daha fazla süre tanırken yeni bir hobi arayışına giren insanları oyunlarla tanıştırdı. En çok oynanan oyunların başında PUBG Mobile geliyor. 700 milyon indirme rakamını yakaladı. Çok oyunculu bir video oyunu olan PUBG'de, 100'e yakın oyuncu, rotası belirlenmiş bir uçağın içinde oyuna başlarlar. İstedikleri zaman uçaktan atlarlar ve paraşütleriyle adanın herhangi bir konumuna inerler.

Pandemi çok zor bir süreç

Pandeminin çoğu insan için zor bir süreç olduğunu dile getiren Vincent Wang, "Bizler de aynısını hissettik. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Play Apart Together' kampanyasına destek verdik. İnsanların evde kalarak oyun üzerinden iletişim kurmalarını destekledik. Sonuçta, oyun sektörünün pandemi döneminde başarılı olduğunu görüyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.