Hava Durumu

Putin'den ABD'nin Suriye'den çekilme kararı yorumu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14'üncü Yıllık Basın Toplantısı'nda ABD'nin Suriye'den çekilme kararını yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2018 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin'den ABD'nin Suriye'den çekilme kararı yorumu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kitle imha silahlarına sınırlama getirilmezse küresel nükleer savaşın kaçınılmaz olabileceğini söyledi.

KERÇ BOĞAZI GERİLİMİ

Kerç Boğazı'nda Ukrayna ile yaşanan gerginliğe de değinen Putin, Ukrayna'nın amacının seçimler öncesi tansiyonu yükseltmek olduğunu ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun seçimler öncesinde oyunu artırmak amacıyla Ukraynalı askerleri Kerç Boğazı'na gönderdiğini ifade etti.

ABD'DE TUTUKLANAN RUS VATANDAŞI

Putin, ABD'de ajan olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve ajan olduğunu itiraf eden Rusya vatandaşı Maria Butina için, bu ifadesini zorla verdiğini belirtti.

RUSYA'YA KARŞI YAPTIRIMLAR

Putin, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını ülkenin gelişme sürecini baltalamak olarak yorumladı ve Rusya ekonomisinin yaptırımlara alıştığını söyledi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Vladimir Putin, dünya kamuoyunun Skripal'in zehirlenmesi ve Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi vakalarına çok farklı tepkiler verdiğini ve Skripal vakasının Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara bahane olarak kullanıldığını belirtti ve bu durumu Rus Fobisi olarak niteledi.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ karşısında zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum. Teröristlere Suriye'de çok büyük darbeler vurduk. Terör örgütlerinin Afganistan ve benzer ülkelere de sızması söz konusu. Bu da Rusya, ABD ve Orta Asya ülkeleri için tehdit oluşturuyor. Trump bu konuda haklı diyebilirim.

Çekilme kararının tam olarak ne anlama geldiğinden emin değilim. ABD Afganistan'dan da çekileceğini söyledi ama ABD 17 yıldır Afganistan'da. ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair henüz bir emare göremedik. ABD askerlerinin bölgede hiçbir meşruiyeti yok.

BM Suriye Özel Temsiclsi De Mistura, Suriye için anayasa komisyonu oluşumunu engelliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.