Hava Durumu

Putin'den bölge yöneticilerine 'koronavirüs' talimatı

Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarına kadar bölgelerde koronavirüsle ilgili tedbirlere uyulup uyulmadığının nasıl kontrol edildiğine dair rapor istediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin'den bölge yöneticilerine 'koronavirüs' talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki bölgelerin yöneticilerine koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirlerin vaktinde uygulanması ve halkın aşılanması temposunun hızlandırılması konularını kontrol altına almaları talimatı verdi. Bu hususlarda nasıl hareket edildiğine ilişkin yarına kadar rapor verilmesi isteniyor.

Rusya'da koronavirüs salgını nedeniyle kitlesel etkinliklerin gerçekleştirilmesi yasak. İşverenlerin çalışanların ve ziyaretçilerin sağlık durumunu kontrol etmesi, iş yerlerini dezenfekte etmesi gerekiyor. Vatandaşların da maske ve sosyal mesafe kuralına uyması isteniyor. Ülkede yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan kişiler izolasyonda.

Bunların yanı sıra federal bölgelerin kendi içlerindeki durumla bağlantılı olarak tedbir alma yetkileri bulunuyor. Ayrıca hükümet aşılama temposunun artırılması ve vatandaşların yüzde 80'inin aşılanması gerektiğini belirtiyor. Rusya'da şu anda vatandaşların yüzde 40'ından az bir kısmı aşılanmış durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.