Hava Durumu

Putin'den flaş Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmalarında S-400 füze savunma sistemi konusunu görüştüklerini anlatarak, "Ancak bu sistemleri henüz ülke dışında üretmedik. Bugün Hindistan Başbakanı ile nasıl ve hangi şartlarda üreteceğimizi görüşeceğiz. Süreç, teknoloji ve personel yetiştirilmesi açısından büyük bir hazırlık gerektiriyor. Ancak mümkün olmayan hiçbir şey yok. Bu modern sistemlerin sevkiyatı konusuna tekrar döneceğiz. Bu sistemlerin etkili olduğunu hem Rus hem de Türk askeri yetkilileri biliyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin'den flaş Türkiye açıklaması

Putin, St. Petersburg'da Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmalarında S-400 füze savunma sistemi konusunu görüştüklerini aktardı.

Öte yandan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı,"Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasında da bazı endişeler oluşuyor. Bu bölgelerin gelecekte Suriye'nin bölünmesinde rol model olmaması lazım. Aksine bu bölgelerin, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve gelecekteki siyasi diyaloğa örnek teşkil etmesi gerekiyor" dedi.

"TÜRKİYE'NİN PKK KONUSUNDAKİ ENDİŞELERİNİ BİLİYORUZ"

Diğer yandan Putin, Türkiye'nin terör örgütü PYD/PKK konusundaki endişelerini bildiklerini belirterek, "Bu konularda yapıcı bir çalışma yürütmeye özen gösteriyoruz" dedi.

BUGÜN TÜRKİYE'DEN S-400 KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Partili Yusuf Beyazıt, Rus haber ajansı Sputnik'e yaptığı açıklamada Türkiye'nin savunma sanayiinde çok ilerleme kaydettiğini ifade ederek, füze savunma sistemi noktasında da çalışmaların olması gerektiğini belirtti. Beyazıt, "S-400 füze sistemi Türkiye'nin lehine olacaktır" dedi. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği noktayı ve Rusya ile müzakereleri devam eden S-400 görüşmelerini Sputnik'e değerlendirdi.

S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ NEDİR?

S-400 Triumf orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemi...S-400, 1979'da S-300'ün ortaya çıkmasından hemen sonra 1980'lerin başında o zamanki adıyla Almaz Merkezi Tasarım Bürosu tarafından Sovyetler Birliği'nde geliştirilmeye başlanmış ve gelişim süreci SSCB'nin dağılması nedeniyle uzun bir zaman aldı.

S-400'ün S-300 sistemlerinden en önemli farkı daha fazla hedefi aynı anda takip edebilmesi ve gelişmiş elektronik karşı tedbirlere sahip olması... Ayrıca S-400'ler, radarların hafif radar izine sahip olan ve hayalet uçak tabir edilen hedefleri takip edebilme yeteneğine sahip.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.