Hava Durumu

Putin'den kritik Afganistan açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü ile Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün ortak toplantısında Afganistan'daki son durumu değerlendirdi ve ABD'nin Afganistan'dan geri çekilirken, gerisinde 'Pandora'nın kutusunu bıraktığını' söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin'den kritik Afganistan açıklaması

ABD'nin 20 yıl sonra Afganistan'dan çekilmesinin yankıları sürüyor. 11 Eylül terör saldırısı sonrası Afganistan'ı işgal eden ABD'nin ülkeden ayrılması sonrası Taliban yeninden iktisarı ele geçirmiş, ülkede tabiri caizse bir kaos ortamı oluşmuştu.

Konu hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gündem belirleyecek sözlere imza attı. Sputnik'te yer alan habere göre, Putin, ABD'nin Afganistan'dan geri çekilirken, gerisinde 'Pandora'nın kutusunu bıraktığını' söyledi.

ABD'ye ait modern silahların yer aldığı çok geniş bir cephaneliğin, Taliban'ın elinde olduğuna dikkat çeken Putin şu ifadeleri kullandı; 'Hepsi gerilerinde; terörizm, uyuşturucu ticareti, örgütlü suç ve dini aşırıcılıkla ilişkili bir dizi sorunu içeren Pandora'nın kutusunu bıraktı. Hem de açık bir halde.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.