Hava Durumu

Putin ile Beşar Esad ne konuştu?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la gerçekleştirdiği görüşmede Afganistan'daki durumu konuştuğunu söyledi. Peskov, karantinaya giren Putin'in sağlığının yerinde olduğunu, kimsenin sağlığının tehlikeye atılmadığını da kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin ile Beşar Esad ne konuştu?

Gazetecilere konuşan Peskov, "Öncelikle de Suriye'deki durum ve ikili ilişkiler hakkında olmak üzere liderler kapsamlı bir şekilde fikir paylaşımında bulundu. Elbette Afganistan da konuşuldu. Karşılıklı etkileşimin geliştirilmesine yönelik gelecekteki planlar ele alındı" ifadelerini kullandı.

'Kimsenin sağlığı tehlikeye atılmadı'

Putin'in dün gün içinde karantinaya girebileceğini söylemesine rağmen neden Esad ile görüştüğü sorulan Peskov, "Burada mantıksız bir şey yok. Birincisi Esad'la günün sonunda değil, başında görüştüğünü söyleyebilirim. Putin iş gününün başında Esad ile görüştü. Görüşme dün karantinanın gerektiğine ilişkin karar alınmadan önce gerçekleşti. Kimsenin sağlığı tehlikeye atılmadı" dedi.

'Putin kesinlikle sağlıklı'

Peskov, yakın çevresinde tespit edilen koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya giren Putin'in kesinlikle sağlıklı olduğunu ifade etti.

Putin'e PCR testi yapılıp yapılmadığı veya sonucun negatif olup olmadığı sorusuna karşılık da Peskov, "Kesinlikle" yanıtını verdi.

'Güvenlik sebebiyle görüşme hakkında bilgi verilmedi'

Peskov, "İzlenmesi gereken belirli güvenlik hususları mevcut, bu kesinlikle açık. Bundan dolayı liderlerin görüşmesi hakkında bilgi verilmedi" dedi.

Peskov, Esad'ın ülkesine dönmesinin ardından görüşmeyle ilgili tüm bilgilerin basına sunulduğunu ekledi.

Kremlin Sözcüsü, Putin'in karantinaya girmesinin internet ortamından iş yoğunluğu üzerinde doğrudan etki etmeyeceğini, ancak şimdilik bir süreliğine yüz yüze etkinlikler gerçekleştirilmeyeceğini söyledi.

Peskov, Rus liderin Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamındaki ikili görüşmelerin ertelendiğini söyledi.

Dmitriy Peskov, Kremlin'in Putin'in çevresinden kimin koronavirüs taşıdığını bilindiğini belirtti ancak bu kişinin kim olduğunu söylemedi. Peskov'a göre Putin bu süre zarfında Novo-Ogarevo'daki rezidansında çalışacak. Putin'in İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşmesi de ertelendi. Rus lider Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da 17-19 Eylül'de yapılacak seçimlerde nasıl oy kullanacağına dair karar verdiğinde kamuoyunu bilgilendirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.