Hava Durumu

Putin: Rusya'da yaklaşık 2 milyon kişi iki doz koronavirüs aşısı oldu

Aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugüne dek yaklaşık 2 milyon Rusya vatandaşının iki doz, bir o kadarının da tek doz koronavirüs aşısı yaptırdığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin: Rusya'da yaklaşık 2 milyon kişi iki doz koronavirüs aşısı oldu

Rusya genelinde gerçekleştirilen bir yardımlaşma organizasyonu olan 'Mı vmeste' (Birlikteyiz)' etkinliğinde gönüllülere hitap eden Putin, "Bugün itibarıyla 2 milyondan fazla kişi iki doz aşı vurdurdu. Yaklaşık bir o kadar kişi de, yani 2 milyon küsür kişi de ilk aşısını oldu" dedi. Rusya'da aşılamayla ilgili birtakım sorunlar olduğunu ancak bölgesel yönetimlerin bunlara hızla çözüm bulduğunu anlatan Putin, "Bu konuda sorunlar olduğunu biliyorum, elbette bu kadar kapsamlı bir çalışmada aksi olamaz. Ancak bölgesel yönetimlerin ve federal kurumların hakkını vermeliyiz, meslektaşlarımız her şeye rağmen hızlı şekilde müdahale ediyor ve durumu normale döndürüyor" ifadelerini kullandı.

'Rus aşıları Batılı muadillerine göre çok daha etkili ve güvenli'

Rus koronavirüs aşılarının Batılı muadillerine kıyasla çok daha etkili ve güvenli olduğunu vurgulayan Rusya lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanırım İsviçre'de 16 kişi Batı yapımı aşı vurulduktan sonra hayatını kaybetti. Bazı Avrupa ülkelerinde Pfizer'in uygulanması durduruldu, zira o da ölümlere yol açtı. Tanrıya şükür, bizde bir tane bile ağır yan etki vakası görülmedi".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.