Hava Durumu

Putin: Rusya'nın tıptaki başarılarına karşı kampanya yürütülüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurt dışında Rusya'nın tıp alanında elde ettiği başarılara karşı kasıtlı bir enformasyon kampanyası yürütüldüğünü ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin: Rusya'nın tıptaki başarılarına karşı kampanya yürütülüyor

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile gerçekleştirilen bir toplantıda konuşan Putin, 'Rusya'yı zapt etme politikasıyla karşı karşıya olduklarını belirtti. Putin, "Sadece uluslararası ilişkiler için doğal olan bir rekabet değil, gelişimimizi engellemeye, yavaşlatmaya, içeride istikrarsızlığı tetiklemeye, dış çevrede sorunlar yaratmaya, Rusya halkını birleştiren değerlerin altını oymaya yönelik sürekli ve çok agresif bir tutum söz konusu" ifadelerini kullandı.

Böylelikle Rusya'nın zayıflatılmaya ve dışarıdan kontrol edilebilir hale getirilmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Putin, "Tarafımıza karşı birçok alanda kati ve asılsız suçlamaların yöneltildiği, kasıtlı bir enformasyon kampanyası yürütülüyor. Hatta absürt, gerçeklere dayanmayan her türlü komplo teorileri, koronavirüsle mücadelede tıp alanında elde ettiğimiz başarılara gölge düşürme girişimleri mevcut" dedi.

'Rusya'ya karşı provokasyonlar boşuna, biz hazırız'

Rusya'ya karşı bu anlamda çok fazla girişimde bulunulduğunu vurgulayan Putin, FSB'ye, ülkenin yönetimine bu alanda bazı provokasyonların planlandığına dair verdiği bilgiler için teşekkür etti.

"Rusya yeni provokasyonlara da hazır" diyen Putin, şöyle devam etti:

"Ekonomik ve başka yaptırımlarla elimizi kolumuzu bağlamaya, sadece bizim değil, partnerlerimizi de ilgilendiren büyük uluslararası projeleri engellemeye, ülkemizdeki toplumsal ve siyasi yaşama, demokratik prosedürlere doğrudan müdahale etmeye çalışıyorlar. Özel servislerin araçları elbette aktif biçimde kullanılıyor. Fakat tekrarlamak istiyorum, Rusya'ya karşı bu tarz tutumlar kesinlikle boşuna".

Rusya'nın açık diyalog yürütmeye ve uzlaşmacı çözümler bulmaya hazır olduğunu da belirten Putin'e göre, ülkenin birçok partneri Rus doktorların başarılarını iyi karşılıyor ve onlarla işbirliğine hazır.Putin, "Bu tavrı memnuniyetle karşılıyor, küresel sorunları ancak güçlerimizi birleştirerek çözebileceğimizi biliyoruz" dedi.Kendileri için Rusya'nın egeetme hakkmenliği, ulusal çıkarları, vatandaşların güvenliği ve halkın kendi geleceğini tayin ının her şeyden önce geldiğini belirten Putin, "Gelişimimizin temelini oluşturan bu değerler, güvenilir biçimde korunmalı" ifadelerini kullandı.Putin bu bağlamda kilit önem taşıyan tüm alanlarda çalışmaların kalitesini artırma çağrısı yaptı.Rus lider, "Çalışmalarımızın etkinliği ve verimliliği, karşılaştığımız tehditlerin doğası ve dinamikleri ile bağdaşmalı" dedi.Putin, teröristlerin yabancı istihbaratlarla bağlantılarının ortaya çıkarılmasını istedi

Terör örgütleri ve yabancı istihbarat servisleri arasındaki temasların ortaya çıkarılmasına özel dikkat verilmesini rica ediyorum" diyen Putin, teröristlerin başkaları tarafından kullanıldığını ifade etti.Rusya'da bulunan terör ağının her türlü yöntemle faaliyetlerini yeniden canlandırmaya çalıştığını kaydeden Putin, sadece terör hücrelerinin ortadan kaldırmakla kalmayıp aynı zamanda genel durumun analiz edilmesini, öngörüde bulunulmasını istedi. Rus lider teröristlerin sürekli olarak taktiklerini değiştirip yeni finansal kaynaklar aradığına, propaganda için yeni teknikler kullandığına dikkat çekti.Putin ayrıca insanların kalabalık halde bulunduğu yerlerde, önemli yapılarda teröre karşı korumanın artırılmasını istedi.

'Yolsuzlukla mücadele sürecek'

Putin, koronavirüsle mücadeleye yönelik kaynakların zimmete geçirilmesi de dahil olmak üzere, devletin her düzeyinde yolsuzlukla mücadelenin sürmesi gerektiğini vurguladı.Putin, tüm kaynakların amacına uygun ve Rusya vatandaşlarının yararına olacak şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.2020 yılında ekonomi alanında suç işleyen 87 grubun faaliyetlerinin etkisiz hale getirildiğini belirten Putin, diğer kurumlarla birlikte ülkenin ekonomik ve mali alanda istikrarını korumak için çalışmalara devam edilmesi çağrısı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.