Hava Durumu

Putin: Umarım hiçbir ülke kırmızı çizgilerimizi aşmaz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya Federasyonu Federal Meclisi yıllık toplantısında çok sert açıklamalar yaptı. Koronavirüs salgınından Ukrayna ile yaşanan krize kadar birçok konuya değinen Putin'den tüm ülkelere çok sert bir uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin: Umarım hiçbir ülke kırmızı çizgilerimizi aşmaz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl geleneksel olarak parlamento üyelerine yaptığı konuşmada sözü beklendiği gibi Ukrayna krizine getirdi.

Moskava'nın çıkarlarını korumayı sürdüreceğini vurgulayan Putin, şu açıklamaları yaptı: "Herhangi bir sebepten ya da hiçbir sebep yokken Rusya'yı suçlamak bir dizi ülke için bir tür spor haline geldi.

Rusya, her ülke ile iyi ilişkileri olsun ister. Yeterince sabırlıyız, fakat provokasyonlara cevabımız sert olacak. Hiçbir ülkenin Rusya ile ilişkilerinde kırmızı çizgileri geçmeyeceğini umuyorum.

Kibarca söylemem gerekirse, ilişkilerimizin son dönemde geliştiğini pek söyleyemeyeceğim ülkeler de dahil olmak üzere, herkesle iyi ilişkilerimiz olsun isteriz. Köprüleri yakmak istemiyoruz. Fakat iyi niyetimiz birileri tarafından kayıtsızlık ya da zayıflık olarak algılanırsa ve birileri bu köprüleri kendi yakmak ya da hatta atmak isterse, o zaman bilmelidir ki Rusya'nın buna yanıtı hızlı ve sert olacaktır.

Ukrayna ya da Belarus'ta ayaklanmalar olduğunda Batı ne Ukrayna ne de Belarus'u düşünüyordu. İstedikleri Rusya'yı çevrelemekti. Biz ölçülü davranmaya çalıştıkça onlar çevreleme girişimlerine devam ediyor. Rusya'ya karşı provokasyon gerçekleştirecekler daha önce hiç olmadıkları kadar pişman olacaklardır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.