Hava Durumu

"Bursa uzay ve savunma başkenti olabilir"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı ve Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’yı daha üst seviyeye taşınması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, “Benim Bursa için inancım ve hayallerim var. Bursa geleceğin yıldızı olmak adına teknoloji uzay ve savunma sanayinin başkenti konumunu elde edebilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bursa uzay ve savunma başkenti olabilir"

Sheraton Otel'de Bursalı sanayicilerle 'Bursa 2023 Platformu' toplantısında buluşan BTSO Başkan adayı ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay, sosyal ve siyasi sistemler kadar dünya ekonomisinin köklü değişim içinde olduğunu anlatarak, dünyada elektronik ticari hacmin 680 milyar dolara ulaştığını anlattı. Yeni teşvik politikaları ile cazibe merkezleri ortaya çıktığını ifade eden Burkay, “Bursa’nın ne ticari ne sanayi alanında orta ve uzun vadede stratejileri yok. Bazı çalışmalar yapılmışsa da kağıt üzerinde kalmıştır. Sanayimizin ve ihracatımızın kaderini ağırlıklı olarak bir iki sektöre bağlamış durumdayız. Bursa’nın otomotiv hariç hiçbir sektörde öncelikli ilan edildiği bir alan yok. Yerli ve yabancı yeni yatırımları artıracak bir yol haritamız mevcut değil. Artık kısır çekişmelerden ve popülist politikalardan kurtulup 2023 Bursa’sının vizyonunu oluşturacak projeleri, konuşmamız gerekiyor. Zihniyet devrimine ihtiyacımız var” dedi.

"BURSA UZAY ÜSSÜ OLABİLİR"

“Bursa’nın yarınlarda da var edecek, ülkede saygın, kürede belirgin kılacak adımlar atmaz isek, Bursa’da Babil gibi geri gidecektir” diyen Burkay, şöyle devam etti:
“Biz Bursa’nın yarının inşa edecek yerel kabiliyetleri bizler temsil ediyoruz. Çünkü BTSO’nun bana göre açılımı, Bursa’nın hayati dinamiği olan yerel kabiliyetleri, yani sizlersiniz. Bugünün Bursa’sında başardıklarımızla zaten ülkemizin göz bebeği kentlerinden birisiyiz. Otomotivden tekstile, gıdadan turizme kadar geleceğe dair zenginlik alanlarımız var. Biz bunları gerekli bulmakla birlikte, yeterli görmüyoruz. Bursa’yı daha üst seviyeye taşımamız lazım. Benim Bursa için inancım ve hayallerim var. Bursa geleceğin yıldızı olmak adına teknoloji uzay ve savunma sanayinin başkenti konumunu elde edebilir. Cumhuriyetimizin 100. yılında 75 milyar dolar ihracat yapan bir kent düşlüyorum. 3 bin 500’e yaklaşan ihracatçı firma sayımızın 7 bin 500’e çıktığını, Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasındaki 22 olan Bursalı şirket sayımızı 75’e yükselttiğimizi, Bursalılar olarak kişi başı milli gelirde 30 bin doları aştığımızı, Uludağ’ı dünyanın kış sporları, 50 AR-GE merkezi kurmuş Bursa’nın Türkiye’nin AR-GE üssü konumuna ulaştığını düşlüyorum.”

"TANIMLAYAN BURSA İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ"

“Tanımlanan değil, tanımlayan Bursa için yola çıkıyoruz” diyen Burkay, herkesin Bursa’nın şekillenmesinde rol sahibi olabileceğini anlattı. Başkasının kurduğu oyunun ‘iyi oyuncusu’ olmak, dünün başarısı olduğuna dikkat çeken Burkay, “Ben oyunun kurallarını biz oluşturalım diyorum. Kurala uyan değil, kural koyan Bir Bursa olalım diyorum. Tanımladığımız Bursa ile geldiğimiz yer, bize yetmiyor. Zira imparatorluk başkenti kumaşını taşıyan bu kent, daha üstün bu yarını hak ediyor. 2 yıla yakın süreyle Türkiye’nin ihracata dayalı 2023 odaklı kalkınma stratejisini hazırlamak için çalışmış 5 karar vericiden biri olarak aranızdayım. Türkiye’nin gelişecek bölgeler ve sektörlere yönelik stratejilerin yanında, Bursa için hazırlanmış her alandaki projelerimizle kentimize her türlü katkıyı vermeye hazırız. Kentimize sınıf atlatacak bu projelerin hayata geçmesi Bursa’nın bütün dinamiklerini tek vücut olmasıyla mümkün” şeklinde konuştu.

“ŞAHSİ BEKLENTİLER BURSA’NIN ÖNÜNE GEÇEMEZ”

Bursa’nın bu hedeflere ulaşmak için kenetlendiğini kaydeden Burkay, “Şahsi beklentilerin ideallerimizin önüne geçmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Bursa’nın geleceği, kişilerin istikbalinden daha önemli. Hedeflediğimiz Bursa’ya ulaşmak, ancak koltuklara ve makamlara esir olmayan, onlardan güç almayan bir anlayışla mümkün. Hedefimiz, kendimize makam ve mevki edinmek için günü kurtarma değil, Bursa’nın ve çocuklarımızın geleceğini şimdiden oluşturmaktır. Daha iyi bir yarın uğruna, Bursa’nın dününe geride bırakmak. Sizlere elimi uzatıyor ve gelin bu yarını birlikte inşa edelim diyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.