Hava Durumu

"Hava taşımacılığında Bursa dönemi başlayacak”

Vali Şahabettin Harput, Bursa Hava Yolları’nın kurulması yönünde Ankara’da bu ay içinde üst düzey bir toplantı düzenleyeceklerini belirterek, “Hava yolları resmen halka deklare edilecek. Yeni bir döneme daha başlayacağız. Hava taşımacılığında Bursa dönemi başlayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2012 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2012 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Hava taşımacılığında Bursa dönemi başlayacak”


Bursa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Harput, şu anda Bursa’da 450 projenin devam ettiğini söyledi. 450 projenin toplam bedelinin 4 milyar 525 milyon 186 bin TL olduğuna dikkat çeken Harput, bu projelerin yüzde 42’sinin bitirildiğini dile getirdi. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun bu maliyete dahil olmadığını kaydeden Harput, proje kapsamında 171 kilometrelik yolun Bursa sınırlarından içinde yer aldığını vurguladı. Bu projenin maliyetinin 2 milyar 313 milyon 645 bin TL olduğunu ifade eden Harput, “Bu otoyolla ilgili kamulaştırma adıyla yaklaşık 57 milyon TL’lik harcama yapıldı. Tüm bu rakamlarla birlikte otoyolun Bursa’daki yatırım kesimini de katarsak Bursa’daki toplam yatırımların tutarı 9 milyar 637 milyon 67 bin TL’dir. Bu çok ciddi bir yatırımdır. Türkiye olarak önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. 2023 cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü. Bu hedef bizim için kutsal. Bu hedefe biz ulaşacağız. Ülkemizin sahip olduğu kaynakları, değerleri en iyi şekilde kullanarak dünya ile entegre şekilde bu işi harekete geçireceğiz” diye konuştu.
 

“SORUN DEĞİL ÇARE OLUN”
Devletin vatandaşa sorun değil çare ürettiğini söyleyen Harput, Bursa’da bir doygunluk bir görüyorum. Heyecan noktasında daha büyük hedeflere büyüme konusunda doygunluk görüyorum. Heyecan biterse durgunluk başlar. Bursa’nın imkanlarını kullanmalıyız. Mesaimiz yok. Mesai lafını bir yere atacaksınız. Bürokrasiye bağlı kalarak ‘ben yazdım gönderdim’ üzerimden bıraktım diyemezsiniz. Bu hastalık bizde maalesef var. Bu topu taca atmaktır. Bunu kabul edemem. Hiçbir arkadaşım ‘ben yazmıştım’ diyerek yapılmayan bir işe mazeret yapamaz. Devlet vatandaşa karşı mazeret üretmez. Devlet çare için vardır” şeklinde konuştu.

BURSA HAVA YOLLARI KURULUYOR
Bursa Hızlı Tren Projesi’nin Bursa’nın kaderini değiştireceğini belirten Harput, Bursa Hava Yolları’nın da yakında kurulacağını kaydetti. Havayollarının ayak seslerinin güçlü geldiğini söyleyen Harput, “Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda bunun meyvelerini topladık. Ankara’da bu ay içinde önemli bir toplantı yapacağız. Hava yolları resmen halka deklare edilecek. Yeni bir döneme daha başlayacağız. Hava taşımacılığında Bursa dönemi başlayacak” dedi.
Vali Harput, kamu kurumlarına ait binalarda Engelliler için yapılan fiziksel düzenlemeler konusunda uyarıda bulunarak, “Bu konuda düzenleme başladı. 1 yıl vakit var. Kamu kurumlarında engellerin kaldırılması konusunda bazı kamu kurumlarında bu engeller kaldırılmadı. Önümüzde bir yıl var diye beklemeyin” uyarısında bulundu.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, 7,5 kilometrelik Kestel Hafif Raylı Sistem hattının ihale bedelinin 72 milyon TL olduğunu, bugüne kadar 28 milyon TL harcandığını ifade etti. Altın, Timsah Arena Stadı’nın ise yüzde 80’inin bittiğini belirterek, 2013 yılına tamamlanacağını vurguladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.