Hava Durumu

"OSB'lerin doluluk oranı yeterli değil"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul (OSBÜK) Başkan Vekili İlhan Parseker, Türkiye'de tüzel kişilik kazanan 268 OSB'den 150'sinde doluluk oranının arzu edilen seviyede olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2012 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2012 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"OSB'lerin doluluk oranı yeterli değil"

Eko Bursa dergisine açıklamalarda bulunan İlhan Parseker, Türkiye'de çevre ülkelerin de model aldığı başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydetti. OSB'lerin sırtında birçok kambur olduğunu ifade eden Parseker, "Siyasi otoritenin iyi niyetinden hiç kuşkumuz yok. Yeni teşvik paketinde OSB yatırımlarının bir alt bölge teşviklerinden yararlanması ve OSB'lere kendi meslek liselerini açma imkanı tanınması gibi önemli gelişmeler var. Yine OSB'lerdeki iş sağlığı ve güvenliği konusunda ortak merkez kurma esnekliği de getirildi. Bunlar önemli adımlar. Fakat ihtiyaç duyulan üretim deseninin dönüşümü için OSB'lere silikon vadisi cazibesi kazandıracak yeni destekler verilmesi şartıdır" dedi.

"TRT payı kaldırılsın"
Sanayinin TRT'yi finanse etme mecburiyetinin bitmesi gerektiğinin de altını çizen Parseker, OSB'lerdeki doluluk oranının yeterli seviyede olmadığını söyledi. Parseker, "OSB yatırımcıları tarafından tüketilen elektrik ve doğalgazın ÖTV'si iade edilmeli. OSB'lere tanınan elektrik üretim, temin ve dağıtma yetkisi aynı şekilde doğalgaz için de tanınmalı. OSB'lerin cadde ve sokak aydınlatma giderleri hazine tarafından karşılanmalı. Sanayicilerin tükettikleri elektrik bedeli üzerinden alınan TRT payı, ÖTV ve belediye tüketim vergisi gibi tahsilatların kaldırılması şart. TRT finanse edilmemeli. Bu kalkmalı. Bunlar yapılırsa OSB'ler gerçek bir yatırım alanı olacak" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.