Hava Durumu

"Otomotiv Test Merkezi işi yeterince uzadı"

Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsis tartışmalarının devam ettiğini belirten Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel başkanı Hulusi Şentürk, "Bu iş yeterince uzadı. Ben arsamı bekliyorum. Arsamı verirlerse oraya yapacağım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Otomotiv Test Merkezi işi yeterince uzadı"

Dünya Standartları Günü ve Türkiye Standartları Haftası dolayısıyla Bursa'da düzenlenen program öncesinde açıklamalarda bulunan TSE Başkanı Şentürk, 100 milyon euroluk Otomotiv Test Merkezi yatırımı için son gelişmeleri değerlendirdi. Antalya'nın bu yarışın dışında kaldığını ifade eden Şentürk, arsa tahsisinde yaşanan uzun sürecin tamamlanmasını beklediklerini anlattı. Şentürk, "Ben arsamı bekliyorum. Arsamı verirlerse oraya yapacağım. Biz Bursa'nın olmasını istiyoruz. Bakanlıklardan arsamın tahsisini sağlamaları şart. Son sözü Bursalıların söylemesi lazım. Ben arsam olmadan son sözü söyleyemem. Kim bana arsayı verirse ben orada son sözü söyleyeceğim. Şu an herhangi bir tahsis durumu söz konusu değil. Antalya olmuyor. Bursa ile ilgili tahsis konusunda herhangi bir gelişme yok" dedi.

- "Bu iş yeterince uzadı"
"Bizim taleplerimiz arasında sadece Bursa kaldı. Ama Bursa dışında olmaz diye bir şey yok" diyen Şentürk, "Başka bir il çıkarsa 'ben de varım' derse, seve seve oraya giderim. Ama o zamanlar da Bursalılar kusura bakmasın. Bu iş yeterince uzadı. Artık söylenecek bir şey yok. Ben sadece arsamı istiyorum" diye konuştu.
TSE olarak birkaç il ile ilgili araştırmalar yaptıklarını söyleyen Şentürk, şöyle devam etti:
"Bu elene elene ikiye indi. Bursa ve Antalya. Geçtiğimiz günlerde Antalya ile ilgili arazi ile ilgili olumsuz görüş geldi. Bizim talebimiz olarak bir tek Bursa kaldı. TİGEM ve ya da Yenişehir'deki iki arazi de bizim için uygundur. Hangi olursa biz razıyız. İkisinin de kendilerine göre eksileri ve artıları var. Ancak bu eksiklikleri tamamlayacak alt yapıya sahibiz. Ancak Bursa ile ilgili şu ana kadar herhangi bir olumlu gelişme yok. Beni herkes arıyor. Beni arayacaklarını konu ile ilgili bakanlık yetkililerini arasalar Bursa müjdeyi alır. Ben sadece arsamı bekliyorum. O arsa hangi ilde verilirse otomotiv merkezi orada kurulacak."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.